Haberler

Şanlıurfa: Şanlıurfa'da Dtp'li 130 Kişi Gözaltına Alındı

Şanlıurfa'da, terör örgütü KONGRA-GEL adına toplantı yaptıkları iddia edilen toplam 130 kişi gözaltına alındı. Polislerin suç örgütlerine yönelik yapmış olduğu operasyonlarda gözaltına alınanlar arasında 1'i eski 1'i de yeni olmak üzere toplam 2 Belediye Başkan yardımcısı da bulunuyor.

Şanlıurfa'da, terör örgütü KONGRA-GEL adına toplantı yaptıkları iddia edilen toplam 130 kişi gözaltına alındı. Polislerin suç örgütlerine yönelik yapmış olduğu operasyonlarda gözaltına alınanlar arasında 1'i eski 1'i de yeni olmak üzere toplam 2 Belediye Başkan yardımcısı da bulunuyor.

Edinilen bilgiye göre, terör örgütü KONGRA-GEL örgütü adına bir grubun toplantı yaptığı iddiası üzerine Şanlıurfa Sarayönü Caddesi üzerinde bulunan Şanlıurfa Kültür ve Tanıtım Merkezi binasına polisler operasyon düzenledi. Operasyona Çevvik Çuvvet, Güvenlik Şube, Terörle Mücadele Şubesi ekipleri olmak üzere yaklaşık 200 polis katıldı. Toplantıda DTP Belediye ile Parti Meclis üyelerinin de bulunduğu ve "Özgür Yurttaş Platformu" adı altında bir toplantıya katıldıkları iddia edildi. Operasyon sonucunda 22'si bayan olmak üzere toplam 130 kişi gözaltına alınarak elleri kelepçeli bir halde otobüslere bindirildi. Aralarında Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçe Belediye Başkan Yardımcısı Naif Aslan, eski belediye başkan yardımcılarından Kadir Özkan, Eğitimsen Şanlıurfa Şube eski Başkanı Mehmet Kutlu ve bazı öğretmenlerin de olduğu görüldü. Gözaltına alınan şahıslar polis merkezine götürülürken "Baskılar bizi yıldıramaz" şeklinde sloganlar atarken, Viranşehir Belediye Başkan eski yardımcısı Kadir Özkan ise, "Kardeşliği, eşitliği ve vatandaşlığı görün" diye haykırdı.

Bu arada, toplantıya katılan Şanlıurfa'nın Suruç İlçe Belediye Başkanı Dr. Etem Şahin, yaptıkları toplantının yasal bir toplantı olduğunu belirterek, "Parti ve belediye meclis üyelerinin yanı sıra sivil toplum örgütleri de bulunuyordu. Toplantının amacı, kent konseyini oluşturmak için yapılan bir toplantıdır. Toplantının yapıldığı sırada polisler binaya gelerek arama yapacaklarını söylediler. Aramalar daha sonra gözaltına dönüştü. Toplantıda yaklaşık 150 kişi vardı. Bu toplantıyı aslında parti binasında yapmayı düşünüyorduk. Ama bina yetersiz olduğu için burayı seçtik. Yapılan iddia ile legal örgütlenme savı var. Durumu Cumhuriyet Savcısı ile görüştüm. Bekleyip göreceğiz" dedi.

Şanlıurfa'da yapılan gözaltılar sonrasında gazetecilere bir açıklama yapan DTP Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Bilici de, kent konseyini oluşturmak için bu toplantıyı düzenlediklerini belirterek, "Arama yazısında KONGRA-GEL bağlantılı bilmem ne örgütü toplantısı iddiası var. Bu hikayedir. Böyle bir şey yoktur. Herhalde bir şikayet olmuş. Anormal bir durum yok. Emniyet güçleri arama yaptı. Kimlik tespiti için gözaltına alındılar. Örgütlenme deniyor. Mahalle Meclisini örgütlemektir. Örgütlenmek farklı algılanıyor. Partimizin Mahalle Meclisleri'ni oluşturmaktır" açıklamasında bulundu.

Öte yandan, gözaltılar sırasında polis araçları yetersiz kalınca Şanlıurfa Belediyesi ve Şanlıurfa Belediyespor'un otobüsleri kullanıldı. Gözaltına alınan 130 kişi Şanlıurfa Devlet Hastanesi'nde doktor muayenelerinin ardından sorgulanmak üzere polis merkezine götürüldü. Gözaltına alınanlar arasında bazı kadınların küçük kız çocuklarının da yanlarında olduğu görüldü.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title