Haberler

Şanlıurfa: Şanlıurfa'da Dilenci Operasyonu

Yaklaşan Kurban Bayramı Öncesi Şanlıurfa Belediyesi Zabıta Ekipleri Tarafından Dilenci Operasyonu Düzenlendi.

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Şanlıurfa Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından dilenci operasyonu düzenlendi.

Camilerin önünde dilencilik yaparken yakalanan çok sayıda kadın dilenci, gazetecilere terlik, demir çubuk ve tahta sopalar ile saldırdı. Kendilerini görüntüleyen gazetecilere tükürerek tepkilerini gösteren dilencilerin zabıtaları görünce paralarını eşarplarına gizlemeleri ve gözaltına alınmalarına rağmen vatandaşlardan hala para istemeleri dikkat çekti. Gözaltına alınan bir kadın dilenci ise kameraları görünce türkü söyleyerek oynamaya başladı.

Zabıta ekiplerini gördükten sonra cami avlusundan kaçan ve ara sokakta yakalanan bir başka kadın dilenci ise zabıta aracına konulurken, camide kalan küçük kardeşinin getirilmesini istedi. Zabıtadan kardeşinin bulunmasını isteyen ve "O daha küçük, buraları bilmez, kaybolur" diyerek ağlayan dilencinin isteği üzerine cami ve çevresinde yapılan aramada kardeşi bulunmadı. Zabıta ekipleri operasyon sırasında gözaltına aldığı dilenciler daha sonra Sarayönü Zabıta Karakolu'na getirildi.

Karakola getirilen kadınlar, araçtan indiği sırada kendilerini görüntüleyen gazetecilere önce tükürdü, ardından terlikleri ile saldırmaya başladı. Zabıta karakolunun etrafında bulunan tahta sopalar ve demir çubukları alarak gazetecileri kovalayan dilenciler, zabıta ekiplerinin müdahalesi ile karakola alındı. Bu sırada gözaltına alınan kadın dilencilerden birisi ise zabıta karakoluna gireceği sırada türkü söyleyerek oynamaya başladı. Zabıtaları ve diğer dilencileri güldüren kadının da zabıta karakoluna alınmasının ardından gözaltına alınanların üst araması yapıldı. Üzerlerinden çıkan paralara el konulan kadınlara, Kabahatlar Kanunu'na göre 50 YTL para cezası verileceği öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title