Haberler

Şanlıurfa: Şanlıurfa'da 17. Milli Eğitim Şurası İl Hazırlık Toplantısı

17. Milli Eğitim Şurası il hazırlık toplantısı Şanlıurfa'da başladı. 4 gün sürecek olan toplantı sonunda bir bildiri yayınlanacak.

17. Milli Eğitim Şurası il hazırlık toplantısı Şanlıurfa'da başladı. 4 gün sürecek olan toplantı sonunda bir bildiri yayınlanacak.

Şanlıurfa Öğretmenevi'nde yapılan 17. Milli Eğitim Şurası il hazırlık toplantısına; Şanlıurfa Vali Yardımcısı Bülent Karacan, Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Yücetepe, Milli Eğitim Bakanlığı Yurtdışı Eğitim Öğretim Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı'ndan Üzeyir Altınkanat, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Küçük ve Milli Eğitim camiasından çok sayıda öğretmen katıldı. Şanlıurfa Vali Yardımcısı Bülent Karacan, 30 yıl öncesine kadar okullarda birçok eğitimin verilmediğini bildirerek, "Trafik kurallarını anlatan derslerin yanı sıra derslerde bir de küçüğe ve büyüğe saygı anlatılırsa, eğitim seviyesinin daha yüksek olacağını düşünüyorum. Toplumsal ilişkilerimizi daha iyi seviyelere ulaştırırız" dedi. Milli Eğitim Bakanlığı Yurtdışı Eğitim Öğretim Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı'ndan Üzeyir Altınkanat ise, dünyadaki gelişmelerin eğitim ihtiyacını artırdığını kaydederek, "Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) kurulduğu günden bugüne eğitim konusundaki eksiklerini gidermek için kendini yeniliyor. Bu kapsamda en iyi çalışmanın şura çalışması olduğuna inandık. Şurada yapılan çalışmalar kitap haline getirilecektir. 13 bölgede bu çalışmalara başlanıldı" diye konuştu.

Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü Mehmet Küçük ise, şura toplantısına yaklaşık 100 milli eğitim çalışanının katıldığını söyleyerek, "Eğitimde sıkıntılar vardır. En büyük sıkıntıda Şanlıurfa'da yaşanıyor. 2002 yılında okullaşma oranı yüzde 70'lerdeyken bu sayı şimdilerde yüzde 88'lere çıktı. Bu oran Türkiye genelinde yüzde 90'lardadır. Yapılan okullaşma çalışması ileriki yıllarda yüzde 94'lere kadar çıkacaktır. Türkiye genelindeyse bu rakam yüzde 91-92'lerde olur" dedi. 17. Milli Eğitim Şurası il hazırlık toplantısının 30 Haziran 2006 tarihine kadar süreceği ifade edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title