Haberler

Şanlıurfa: Otoban Projesinin Şanlıurfa-birecik Bölümü Trafiğe Açıldı

Güneydoğu Anadolu Projesi'nin (Gap) Önemli Yatırımlarından Biri Olan Şanlıurfa-gaziantep Otoban Projesi'nin Şanlıurfa-birecik Bölümü Bugün Devlet Yolu Olarak Ulaşıma Açıldı.

Güneydoğu Anadolu Projesi'nin (GAP) önemli yatırımlarından biri olan Şanlıurfa-Gaziantep Otoban Projesi'nin Şanlıurfa-Birecik bölümü bugün devlet yolu olarak ulaşıma açıldı.

Otobanın Şanlıurfa girişinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Yusuf Yavaşcan, şehir içi trafikte yaşanan sıkışıklığı rahatlatmak için yolun devlet yolu olarak hizmete girmesinin öngörüldüğünü bildirerek, "Şehir içi trafiğinde yaşanan sıkıntılar sebebiyle acele etmemiz gerekiyordu. Bayındırlık ve İskan Bakanı'nın da onayıyla otobanın Şanlıurfa-Birecik bölümü devlet yolu olarak ulaşıma açıldı" dedi.

Şanlıurfa-Gaziantep arasındaki ulaşımı sağlayacak otoban inşaatının Gaziantep-Nizip bölümünde de son aşamaya gelindiğini belirten Vali Yavaşcan, "Bu bölgede yolun bir ay içerisinde hizmete gireceğini ümit ediyoruz. Ancak Nizip-Birecik arasındaki bölümün köprü ve viyadükler sebebiyle tamamlanması 2007 yılı sonunu bulabilir. Belki 2008 yılına da sarkabilir" diye konuştu.

Ulaşıma açılan yol hakkında bilgi veren Karayolları Diyarbakır Bölge Müdürü Zeynel Abidin Yeşil, "Yol ana gövde olarak 91 kilometre, yan bağlantılarıyla 126 kilometreye ulaşıyor. 1998 yılında başlayan otoban projesinin bitiş tarihi 2007 yılıydı. Ancak D-100 karayolu ve şehir içi trafiğini rahatlatmak için devlet yolu olarak ulaşıma açıldı. Gişeler ve diğer çalışmaların da tamamlanması halinde bu yol otoban olarak 2007 yılında hizmete açılacaktır. Devlet yolu olarak ulaşıma açılan yolda geçişler ücretsiz olarak gerçekleştirilecek" şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Emniyet Müdürü Kutlay Çelik, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ekinci, ilçe kaymakamları ve bazı daire müdürlerinin hazır bulunduğu otobanda trafiğe ilk olarak Vali Yusuf Yavaşcan çıktı. Vali Yavaşcan, yanına aldığı Karayolları Bölge Müdürü Yeşil ile otobanda gezinti yaptı. Otoyol daha sonra diğer araçların ulaşımına açıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title