Haberler

Otizmli Çocuğun Midesinden 2 Kiloluk Plastik Çay Kaşığı, Eldiven ve Kablo Çıktı!

Güncelleme:

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne karın ağrısı şikayetiyle getirilen 14 yaşındaki otizmli çocuğun midesinden plastik çay kaşığı, eldiven, poşet ve kablodan oluşan 2 kiloluk kitle çıktı.

Şanlıurfa Harran Üniversitesi (HRÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne karın ağrısı şikayetiyle getirilen otizmli Mehmet Ekinci'nin (14) midesinden plastik çay kaşığı, eldiven, poşet ve kablodan oluşan 2 kiloluk kitle çıktı.

KARIN AĞRISIYLA HASTANEYE GÖTÜRÜLDÜ

Mardin'de oturan Ekinci ailesi, sürekli karın ağrısı çeken otizmli oğulları Mehmet Ekinci'yi Mardin Devlet Hastanesi'ne götürdü. Burada muayene edilen Ekinci, Şanlıurfa Harran Üniversitesi (HRÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.

MİDESİNDEN ÇAY KAŞIĞI, ELDİVEN, POŞET VE KABLO ÇIKARILDI

Ekinci'nin tetkiklerinde mide ve bağırsaklarında kitle tespit edildi. Çocuk Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Erman Dörterler'in başkanlığında ameliyata alınan Mehmet Ekinci'nin mide ve bağırsaklarından plastik çay kaşığı, eldiven, poşet ve kablo çıkarıldı.

Otizmli Çocuğun Midesinden 2 Kiloluk Plastik Çay Kaşığı, Eldiven ve Kablo Çıktı!

"2 KİLOGRAM"

Şanlıurfa'da böyle bir operasyonun ilk kez gerçekleştirildiğini belirten Doç. Dr. Mustafa Erman Dörterler, hastanın kendilerine tümör, kanser ve yabancı kitle şüphesi ile getirildiğini söyledi. Dörterler, "Tetkiklerden sonra hastayı acil olarak ameliyata aldık. Ameliyatta midesini ve ince bağırsağını tümüyle dolduran kitle bulduk. Bunlar yaklaşık 2 kilogram kadar. Uzun süre yediğini düşündüğümüz kablo, eldiven gibi plastik muhtevadan oluşan kitleyi çıkardık. Hastamız başarılı ameliyatın ardından bu tafta taburcu edeceğiz" dedi.

Otizmli Çocuğun Midesinden 2 Kiloluk Plastik Çay Kaşığı, Eldiven ve Kablo Çıktı!

"MİDEDE PLASTİK MALZEME OLMASI ÇOK RASTLADIĞIMIZ BİR DURUM DEĞİL"

Doktorların böyle hastalarla sık sık karşılaşmadıkların kaydeden Doç. dr. Dörterler, şöyle devam etti:

"Böyle hastalıklara birkaç yılda bir rastlıyoruz. Genelde saç, taş ve plastik yiyen ve psikolojik hastalığı olan hastalar. Midede ve bağırsakta plastik malzeme olması çok rastladığımız bir durum değil. Daha çok kıl, saç yiyen hastalarla karşılaşıyoruz ama ben ilk defa böyle bir hasta ile karşılaşıyorum. Tabi bunları yıllarca uzun sürede yediği için midesini ve bağırsağını doldurmuş, en sonunda muhteva bağırsakta bir delik açmış ve kana karışmıştı. Bu nedenle acil ameliyat yapmak zorunda kaldık."

Çocuğun babası Servet Ekinci de oğlunun otizmli olduğu için bakım evinde kaldığını, rahatsızlanması üzerine hastaneye götürdüklerini belirtti. Oğlunun mide ve bağırsağından çıkanların kendilerini şaşırttığını ifade eden Ekinci, ameliyatı gerçekleştiren doktorlara teşekkür etti.

Otizmli Çocuğun Midesinden 2 Kiloluk Plastik Çay Kaşığı, Eldiven ve Kablo Çıktı!

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Ekinci Şanlıurfa Ekinci Çay 3.Sayfa Güncel Haberler

500

Yorumlar (11)

yavuz:

balina midesinde bu kader cikmaz

4
29
yanıtYanıtla
AKLINI ALIRIM:

GEVŞEK GEVŞEK KONUŞMA

yanıt11
yanıt0
M.B:

allah anasına babasına sabır versin yardımcısı olsun kolay değildir ozimli bir çocukla ilgilenmek. hastalık hakkında bilgi sahibi olmayan balinalar boş boş yorum yapmasında adam sanalım.

25
0
yanıtYanıtla
MANAS:

yok artık. aile nereye bakıyor acep

3
20
yanıtYanıtla
gerçekbu:

bu çocuklar ve rahatsızlıkları hakkında bilgiye sahip olmayan yorum yapmasın. gülünç oluyor.

22
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

Bunları Anne Babaya yedireceksin hele bir daha çocuk öyle yapıyormu

3
5
yanıtYanıtla
Emre:

Rabbim senin yardımcın olsun ailenede sabr versin çok zor bi hayatı var otizmli çocukların benim oğlumda otizmli derdini anlatmaz bir defa anne baba dediğini duymadım rabbim hepsinin yardımcısı olsun allah bütün kötülükleri ve kötü insanları sizlerden uzak etsin inşallah

7
0
yanıtYanıtla
FANİ:

Canım yaa.Allah kimseyi hastalıkla sınamasın.Tabi daha tehlikeli seylerde yutabilirdi pil gibi mesela bence cok dikkatle takip edilmesi gerekiyor böyle cocukların.

6
0
yanıtYanıtla
46:

Gecmis olsun Allah sifalar versin

2
0
yanıtYanıtla
ADALI:

....yahuu bu zavallının kimsesi yokmu hiçmi ilgilenen yok nasıl oluyor Allah aşkına nasıl bir sorumsuzluk

0
1
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title