Haberler

Şanlıurfa Merkez ve İlçelerinde Demokrasi Nöbetleri Devam Ediyor

Şanliurfa ve ilçelerindeki demokrasi nöbetleri devam ediyor.

Şanliurfa ve ilçelerindeki demokrasi nöbetleri devam ediyor.

Şanlıurfa'da Eyyübiye Belediyesi tarafından Rabia meydanında düzenlenen milli irade ve demokrasi nöbetinde, darbe girişiminde hayatını kaybeden Şanlıurfalı şehitler unutulmadı. Rabia meydanını dolduran on binlere seslenen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci," Şehitlerimizi asla unutmayacağız, unutturmayacağız" dedi.

Darbe girişiminin bertaraf edilmesinden sonra ülke genelinde sürdürülen demokrasi nöbetleri Şanlıurfa'da da on binlerce insanın katılımıyla devam ediyor. Eyyübiye Belediyesi tarafından Rabi meydanında düzenlenen milli irade ve demokrasi nöbetinde, darbe girişimi esnasında hayatını kaybeden Şanlıurfalı şehitler için mevlit okutuldu. Meydanı dolduran binlerce vatandaşa kumanya, bayrak ve şehitlerin fotoğraflarının bulunduğu tişörtlerin dağıtılmasının ardından, Eyyübiye Belediyesi tarafından organize edilen seccadeni al gel yatsı namazı kılındı. Dua ve kuran-ı kerim tilavetinin ardından diyanete bağlı sendikaların ortak basın bildirisi okundu. Protokol konuşmalarının ardından Şanlıurfalı şehitler, Mustafa Direkli, Ümit Yolcu, Şefik Şefkatlioğlu ve İbrahim Halil Yıldırım'ın ailelerine kutsal emanetimiz olan kuran-ı kerim ve Türk bayrağı verildi.

Eyyübiye Belediyesi tarafından düzenlenen milli irade ve demokrasi nöbetine Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Kasım Gülpınar, Ahmet Eşref Fakıbaba, Mehmet Ali Cevheri, Mahmut Kaçar, 25. Dönem Şanlıurfa Milletvekili Hamide Sürücü, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı İsmail Demirbaş, ilçe yönetim kurulu üyeleri, belediye başkan yarımcıları, meclis üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, muhtarlar, şehit yakınları ve binlerce vatandaş katıldı.

Viranşehir'deki demokrasi nöbeti de devam ediyor.

Viranşehir Cumhuriyet meydanındaki programa katılan binlerce vatandaşa hitap eden Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Hepimiz ülkemizin geleceğine sahip çıkmak, bu kutsal topraklarda çocuklarımızın mutlu bir şekilde yaşamlarını sürdürmesi için mücadele veriyoruz. 15 Temmuz günü canını siper eden şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Milletimizdeki bu birliğin, beraberliğin, bütünlüğün altında yatan sebepleri var. Bu sebepler geçmişimizdir, tarihimizdir, kökümüzdür ve ruhumuzdur. Türk'ü, Kürt'ü, Arap'ı, Laz'ı ve Çerkez'iyle hepsi bir bütün. Dolayısıyla aramızda nifak sokmaya, birlik ve beraberliğimizi bozmaya yönelik her türlü harekete bu toplum her zaman dik duruşunu göstermiştir" diye konuştu.

Başkan Çiftçi'nin ardından Viranşehirlilere seslenen Milletvekili Mehmet Akyürek ise, darbeye karşı gösterilen mücadeleden dolayı milletin bir kahramanlık destanı yazdığını söyledi.

Vekil Akyürek, "Şanlıurfa, tüm ilçeleri ile birlikte meydanları terk etmiyor ve milli iradesine sahip çıkıyor. Böylesine bir millet hizmetlerin en iyisine layıktır. ve bizler sizlerin hizmetkarı olarak daha da yoğun çalışacak ve ülkemizin gelişmişliği için el ele gönül gönüle vereceğiz" dedi.

Ceylanpınar ilçesinde düzenlenen demokrasi nöbeti programında ise, AK Parti ilçe başkanlığı önünde devam eden demokrasi nöbetine Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri de destek verdi. Programda katılanlara ilahiler dinletildi.

Geceye katılan Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, 15 Temmuz gecesi ülkeye düzenlenen bir darbe olmadığını ifade etti. Atilla, "Asıl plan ülkeyi bölmek ve iç savaşa sürükleme planıydı. İç savaşa sürükleme planında gecenin 11'den sonra bizleri yalnız bırakmayan emniyette sabaha kadar bizlerle olan ve o günden bugüne kadar süren demokrasi nöbetimizde bizleri yalnız asil Ceylanpınarlılar sizlere ne kadar teşekkür etsem azdır. Sizler olmasaydınız bizler hiçbir şey ifade edemezdik o gece Türk halkı meydanlara inmemiş olsaydı Cumhur Başkanımızın Baş Komutanımızın o ifadesi belki hiçbir şey ifade etmeyecekti. O karanlık geceyi Allah bir daha yaşatmasın" dedi. 15 Temmuz bir destan olduğunu ifade eden Ceylanpınar ilçe Kaymakamı Ahmet Karatepe, "Vatan ve demokrasi destanı olan savunma destanın adıdır. Bu hak ile batılın savaşıdır. Bunda siyah ve beyaz vardır. Bunda gri renk yoktur. Bunda saf tutmayan dahi suçludur, batılıya karşı saf tutmayana da suçludur. Her kez burada safını tutmak zorundadır. Bu Allah'ın emridir bu Resulullah'ın emanetidir. Bizim bir canımız varsa bu yolda feda olsun inançlı insan ölümden korkmaz, inançlı olan insan asla şehit olmaktan korkmaz, biz şehadete aşığız"diye konuştu. Nerede bir ihtilal olmuşsa mazlumun yanında yer aldığını ifade eden AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, "Myanmar, Afganistan, Pakistan, Mısır, Fas, Yemen, Tunus, Irak, Suriye, Afrika'nın içine Türkiye mazlumun yanında yer aldı. Ama bu şer odakları bu saydığım bütün ülkelerde mevcut yönetimleri götürmüşlerdir. Orada kendi uşakları yönetimler getirmişlerdi bir tek Türkiye ayakta kalmıştı. Türkiye'deki mevcut yönetimi de ne yapmaları gerekiyordu düşürmeleri gerekiyordu. Aramızdan bir takım insanı kandırdılar, yine kardeşi kardeşe kırdırdılar" şeklinde konuştu.

Birecik ilçesindeki demokrasi nöbeti ise belediye önünde devam etti. Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı ve nöbet tutan vatandaşlar yerde oturup gecenin geç saatlerine kadar dua edip bekledi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ceylanpınar Şanlıurfa AK Parti Türkiye Yerel Haberler

title