Haberler

Şanlıurfa Kürtçe de Tanıtılacak

Güncelleme:

Şanlıurfa'nın tanıtımı için 8 dilde çalışma yapan belediye, hazırladığı Kürtçe CD'si ile de kenti anlatacak.

Şanlıurfa'nın tanıtımı için 8 dilde çalışma yapan belediye, hazırladığı Kürtçe CD'si ile de kenti anlatacak.

Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, düzenlediği basın toplantısında, tarih ve kültürel anlamda Türkiye'nin zengin kentlerinin başında Şanlıurfa'nın geldiğini söyledi.

Şehrin tanıtımına büyük önem verdiklerini ifade eden Fakıbaba, son dönemde tanıtıma yönelik güzel çalışmaları halkın kullanımına sunduklarını dile getirdi.

Fakıbaba, Kürtçe tanıtım CD'sini beğendiğini vurgulayarak, "Çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Çok güzel bir tanıtım CD'si olmuş. İnşallah bu tür çalışmalar kitap ve farklı CD'ler ile devam edecek. Bu CD hazırlık aşamasında geldi benim karşıma, Kürtçe olmadığını görünce arkadaşlarıma 'Kürtçe de ilave edin' dedim. Burada bizim Kürt vatandaşlarımızın sayısı çok fazla. Hükümetimizin başlattığı bir de çözüm süreci var. CD'nin Kürtçe olması gerektiğine direkt olarak ben karar verdim" diye konuştu

Fakıbaba, tanıtım CD'lerinin farklı kentlerde ve ilçelerde de dağıtılmasının planlandığını belirtti.

Öte yandan Fakıbaba, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile hafta sonu Diyarbakır'a gelecek olan Şanlıurfalı sanatçı Şivan Perver'i de kente davet etmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.

Belediye daha önce aralarında İngilizce ve Arapça'nın da olduğu 8 dilde tanıtım CD'si hazırlamıştı.

-kürtçe

-tanıtım filmi

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Ahmet Eşref Fakıbaba Şanlıurfa Türkiye Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title