Haberler

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü'nden 2 Çocuğun Ölümü ile İlgili Açıklama

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Dr. H. Nevzat Yetkin, Siverek İlçesinde İki Çocuğun Ölümü ile İlgili Bir Açıklama Yaptı. Yetkin, İki Çocuğun Ölümünde Kuş Gribi Şüphesi Oluşturacak Bir Bulguya Rastlanmadığını Söyledi.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Dr. H. Nevzat Yetkin, Siverek ilçesinde iki çocuğun ölümü ile ilgili bir açıklama yaptı. Yetkin, iki çocuğun ölümünde kuş gribi şüphesi oluşturacak bir bulguya rastlanmadığını söyledi.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Dr. H.Nevzat Yetkin konu ile ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi: "18.11.2007 günü Siverek ilçesinde ikamet eden Akçiçek ailesi, Siverek'teki devlet hastanesi ve özel tıp merkezine başvurmuşlardır. Çocuklardan 1 yaşındaki Büşra Akçiçek, 18.11.2007 tarihinde saat 23.30 sıralarında, 4 yaşındaki Filiz Akçiçek 19.11.2007 saat 00.30 sıralarında Siverek ilçesinde vefat etmiştir. Çocukların ölüm sebebinin dehidratasyona bağlı olduğu düşünülmüş olup otopsi için

Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmişlerdir. Aynı aileden anne Zekiye Akçiçek, 10 yaşındaki Handan ve 6 yaşındaki Hacı Bayram Akçiçek 19.11.2007 tarihinde saat 01.45'de Şanlıurfa'ya sevk edilmiştir. Şanlıurfa Devlet Hastanesi'nde ilk müdahaleleri yapılan hastalardan Handan ve Hacı Bayram Akçiçek, Şanlıurfa Çocuk Hastanesi'ne sevk edilmiş olup Hacı Bayram Akçiçek buradan da Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edilmiştir. Hastaların ortak klinik bulgusu şiddetli kusma olup enterit öyküsü yoktur.

Sorgulamada iki güvercin ölüsünden bahsedildiği için kuş gribi yönünden hasta değerlendirilmiş ve klinik tabloda herhangi bir şüpheli durum tespit edilememiştir. Fiziki muayenede ateş, solunum sıkıntısı ve akciğerlerde patoloji saptanmamıştır. Çekilen grafilerde akciğer havalanması normal sınırlardadır. Hastaların hepsinin aynı evden olması zehirlenme (besin veya kimyasal) ihtimalini güçlendirmiştir. Hastaların tetkik ve tedavileri devam etmektedir."

(FÖ-ST-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title