Haberler

Şanlıurfa Husumetli Aileler Barıştırıldı Husumetli Aileler Barıştırıldı

Şanlıurfa'da, merkeze bağlı Kartepe Köyü'nde yaklaşık 1 ay önce 4 kişinin öldüğü 2 kişinin de yaralandığı olayın ardından 2 aile arasında yaşanan kan davası barış yemeğiyle sonlandırıldı.

Şanlıurfa'da, merkeze bağlı Kartepe Köyü'nde yaklaşık 1 ay önce 4 kişinin öldüğü 2 kişinin de yaralandığı olayın ardından 2 aile arasında yaşanan kan davası barış yemeğiyle sonlandırıldı. Barışı simgeleyen beyaz tülbent ve güvercinlerin uçurulduğu törende, husumetli aileler okunan dualar eşliğinde birbirleriyle tokalaşarak barıştı.

1 ay önce merkeze bağlı Kartepe Köyü'nde, birbiriyle husumetli olan Taşkın ve Aslaner aileleri arasında, köy meydanında çocukların kavgasına, büyüklerinde karışması üzerine silahlı çatışma çıkmıştı. Pompalı tüfeklerin kullanıldığı kavgada saçmalara hedef olan Nusret, Vediha, Rabia ile Halil Aslaner yaşamını yitirmiş, 2 kişide yaralanmıştı. Kartepe Köyü'ndeki olayın daha fazla büyümeden ve 'kan davası'na dönüşmemesi için bölgenin kanaat önderleri, husumetli olan her iki ailenin ileri gelenlerini, tarafsız bir yerde toplayarak aralarındaki husumete son vermesi için ikna etti. Yapılan görüşme sonucunda barışacaklarını ilan eden Taşkın ve Aslaner aileleri için Kartepe Köyü'nde bu kez barış töreni düzenlendi. Kıl çadırların kurulduğu barış törenine iki aile arasında arabuluculuk yapan Hadi Altun, Feridun Öncel ile Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Jandarma Alay Komutanı Albay Emin Dursun, Akçakale Kaymakamı Eyyüp Fırat ile husumetli olan iki ailenin taraflarından oluşan yaklaşık bin kişi katıldı.

BEYAZ TÜLBETLE GELİP GÜVERCİN UÇURDULAR

Barış yemeğinin yapıldığı köy meydanına araçlarının kaportasına beyaz tülbent bağlayarak gelen Taşkın ailesi üyeleri, kendilerini karşılayan Aslaner aileleriyle tokalaşarak barış yemeğinin verileceği kıl çadıra geçti. Duaların okunduğu barış töreninde her iki ailenin ileri geleni İsmail Aslaner ile Mehmet Aygün tokalaşarak barışlarını ilan etti. Ardından yer sofrasında barış yemeğini yiyen taraflar, daha sonra gökyüzüne barışın simgesi olan beyaz güvercin uçurttu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şanlıurfa Kartepe Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title