Haberler

Şanlıurfa Hdp'li Temelli'den Bakan Soylu'ya Eleştiri Hd

Hdp'li Temelli'den Bakan Soylu'ya eleştiriHDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Ramazan Bayramı arifesinde Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 4 kişinin öldüğü olayın aydınlatılamamasını eleştirdi.

Hdp'li Temelli'den Bakan Soylu'ya eleştiri

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Ramazan Bayramı arifesinde Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 4 kişinin öldüğü olayın aydınlatılamamasını eleştirdi. Temelli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya seslenerek, Kutlanacak bir bayram yok, gözaltına alınacak suçlular var. Sen oraya buraya gidip bayram kutlamasına katılacağına önce bu suçluları yakala dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, beraberinde partisinin milletvekilleri ve üyeleriyle bayramlaşmak için Şanlıurfa'ya geldi. HDP Haliliye İlçe Başkanlığı'nda düzenlenen bayramlaşma töreninde partililere hitap eden Temelli, Ramazan Bayramı öncesi Suruç'ta çıkan olayda AK Parti milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın ağabeyi ile HDP üyesi baba ve 2 oğlunun öldüğünü hatırlattı. Olayın aydınlatılamadığını ve suçluların korunduğunu öne süren Temelli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu eleştirdiği konuşmasında şöyle dedi

Bayram vesilesiyle bir araya geldik. Bayram yakınlaşmadır, kucaklaşmadır. Bayram acıların birlikte dindirilmesidir. Bayram yüzleşmedir, umuttur ama ne yazık ki bu bayramda da yine bu güzel duygulardan uzağa düştük. Çok büyük acılar yaşadık. Bu acılara son vermenin yolu yine birlikte mücadelemizden, yan yana gelmemizden geçiyor. Bugün karşı karşıya kaldığımız bu iktidar bu topraklara, bu coğrafyaya acıdan, zulümden, savaştan, şiddetten başka bir şey vermiyor. Çok değil bundan 2 ay önce yine burada, Suruç'ta Şenyaşar Ailesi'ne de bu acıyı, bu zulmü verdiler. Evet, 3 tane arkadaşımız Suruç Devlet Hastanesi'nde, herkesin gözü önünde katledildi. Valisinin, bakanının, polisinin, bütün o hastanede çalışanların gözü önünde katledildi. Bir kardeşimizin bedeninden 17 farklı silahın mermisi çıkartıldı, bu 17 kişiden biri bile halen gözaltında değil, gözaltına alınmış değil. Oysa İçişleri Bakanı meydan meydan dolaşıyor, bize hakaret ediyor, bize saldırıyor, bizi düşmanlaştırıyor, sonra da diyor ki 'Bayramınız kutlu olsun'. Hayır, kutlanacak bir bayram yok, gözaltına alınacak suçlular var. Sen oraya buraya gidip bayram kutlamasına katılacağına önce bu suçluları yakala. İçişleri Bakanı HDP düşmanlığı yaparak, HDP'ye saldırarak, Eş Genel Başkanımız Pervin Buldan'a hakaret ederek bakanlığını yaptığını sanıyor. Ben buradan, 2 ay geçmiş olmasına rağmen Şenyaşar Ailesi'nden yitirdiğimiz 3 arkadaşımızın faillerine ulaşılmamış olunmasından dolayı İçişleri Bakanını istifaya davet ediyorum.

Tunceli'deki orman yangınıyla ilgili de konuşan Temelli, Bakın günlerdir Dersim yanıyor, 2 haftadır yanıyor. Diyoruz ki 'Bu yangına müdahale edin'. Nasıl ki Ege'de, Marmara'da bir yangın çıktığında müdahale ediyorsunuz, Dersim'deki yangına da öyle müdahale edin. Hava söndürme araçlarını, uçaklarını yollayın. Bunun üzerine bakan beni arıyor, ilgileneceğini söylüyor. Müdür beni arıyor telaşla ilgileneceğini söylüyor. Diyorum ki 'Sizin müdahale etmemeniz siyasi bir karardır. Bir an önce Dersim'e, yangına müdahale edin'. 'Tamam' diyorlar ama yine müdahale etmiyorlar ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Sezai Temelli Şanlıurfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title