Haberler

Şanlıurfa Halfeti El Sanatları Sergisi Açıldı

TBMM Mustafa Necati Kültür Evi'nde 3.Geleneksel Halfeti El Sanatları Sergisi açıldı.

TBMM Mustafa Necati Kültür Evi'nde 3. Geleneksel Halfeti El Sanatları Sergisi açıldı. Serginin açılışını Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz gerçekleştirdi.

TBMM Mustafa Necati Kültür Evi'nde 3. Geleneksel Halfeti El Sanatları Sergisi açıldı. Kalkınma Bakanlığı'nın Sosyal Destek Projesi (SODES) çerçevesinde, Şanlıurfa Halfeti Halk Eğitim Merkezi ve Turizm Geliştirme Vakfı işbirliğiyle düzenlenen sergiye, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve bazı Şanlıurfa milletvekilleri katıldı. Serginin açılışını yapan Cevdet Yılmaz, kısa bir konuşmanın ardından açılış kurdelesini kesti. Konuklara başta çiğ köfte olmak üzere Halfeti'nin yöresel lezzetleri ikram edildi.

Halfeti ilçesinin fotoğraflarının ve el sanatlarının sergilendiği sergide, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'a Halfetili sedefkar ustaların yaptığı sedef kakmalardan hediye edildi. Sergide, tarihi çok eskilere dayandığı bilinen sedef kakmacılığının Halfeti'de tekrar canlanmasında, Kalkınma Bakanlığı'nın SODES Projesi kapsamında açılan kursların katkılarından bahsedildi.

Yerel düzeyde sosyal ihtiyaçları karşılamayı amaçlayan bir program olan SODES, özellikle doğu illerinde birçok projeye destek sağlamasıyla tanınıyor. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Necati Cevdet Yılmaz Şanlıurfa Halfeti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title