Haberler

Şanlıurfa: Gap Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kapaklı'dan Açıklamalar

Şanlıurfa'da Son Günlerde Yaşanan Soygun, Adam Kaçırma Gibi Olaylar Üzerine Gap Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal Kapaklı, Kentte Siyaset ve Feodalizm Hemegonyasının Hakim Olmaya Başladığını Söyledi.

Şanlıurfa'da son günlerde yaşanan soygun, adam kaçırma gibi olaylar üzerine GAP Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal Kapaklı, kentte siyaset ve feodalizm hemegonyasının hakim olmaya başladığını söyledi.

Şanlıurfa'da siyaset ve feodalizm hegemonyasının hakim olmaya başladığı uyarısında bulunan GAP Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kapaklı, "Devlet zaafa uğratılıyor. Kentte siyaset ve feodalizm hegemonyası hakim olmaya başladı ve buna devlet organları şimdilik ne yazık ki seyirci durumunda. Kent merkezinde güvenlik güçleri görev yapıyor. Ama trafikten asayişe tüm caydırıcı uygulamalar bu kitleye karşı sessiz. Sessiz çoğunluğa, güçlü bir aşirete dayanan, siyasi iktidara yakın olan, Ankara'da birine sırtını dayayan dilediğini yapabiliyor. Gündüz gözüyle kuyumcu gasp edip, doktorlar kaçırılabiliyor. Menfaat temin etmeyen kamu kurum yetkilileri makamlarında hakarete uğrayıp, darp edilebiliyor. Belki asayiş yönüyle olayın failleri yakalanmış gibi görünüyor. Oysa sadece dosya kapatmaya yönelik fail yakalanıyor. O faili yakalayanda biliyor ki yakaladığı maşadan öte bir şey değil. Esas fail farklı ve çok yakında" dedi.

Kentte son aylarda yaşanan olayların tüm halkı ürkütmeye başladığını kaydeden Kapaklı, "Bu konuda sayın Vali'ye büyük görev düştüğünü hatırlatmak isteriz. Feodalizmin, siyasetin bu kentte her alanda egemen olması mutlaka önlenmelidir. Yaşanan olaylar devleti zaafa uğratmaktadır. Sahip olunan koltuk ve makamın bu devletin bekasıyla baki olacağı unutulmamalı ve devlet zaafa uğratılmamalı. Bu olaylar en kısa sürede hem de kaynağına inilerek kökten bitirilmelidir" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title