Haberler

Şanlıurfa Eğitim-sen Şubesi'nden Okulların Erken Tatil Edilmesi Açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Okulların Erken Tatil Edilmesi İlgili Olarak Eğitim-sen Şanlıurfa Şube Sekreteri Halit Şahin Bir Açıklama Yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın okulların erken tatil edilmesi ilgili olarak Eğitim-Sen Şanlıurfa Şube Sekreteri Halit Şahin bir açıklama yaptı.

Eğitim-Sen Şanlıurfa Şube Sekreteri Halit Şahin, yaptığı açıklamasında, "Milli Eğitim Bakanlığı, lise son sınıf öğrencilerinin 9-13 Haziran'da izinli sayılmasını düzenleyen geçtiğimiz günlerde imza atmış; ayrıca OKS ve Seviye Belirleme Sınavı'na katılacak ilköğretim öğrencilerinin de bir hafta önceden tatile girmeleri amacıyla çalışma yapıldığı da bakanlık tarafından yapılan açıklamada belirtilmişti. Dün Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından yapılan açıklamada, 8. sınıf öğrencilerinin de OKS nedeniyle bir hafta erken tatile çıkmalarının kararlaştırıldığı anlaşılmaktadır. Her şeyden önce, eğitim sistemimizin kronik bir sorunu olarak beliren sınavlar, eğitimde ölçme-değerlendirmenin aracı olmaktan çıkmış, bütünüyle sistemin amacı haline dönüşmüştür" dedi.

Şahin, öğretmenlerin kaybını giderecek düzenlemelere bir an önce gidilmesi şart olduğunu kaydederek, "Öğretmenler, derslerin olmayacağı bu hafta için idari olarak görevlendirilmeli ve ücret kayıpları engellenmelidir" diye konuştu.

(FÖ-OÇ-Y) 30.05.2008 17:33 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title