Haberler

Şanlıurfa'dan Kısa

Siverek'te Yaz Kur'an Kursları başlatıldı.

Siverek'te Yaz Kur'an Kursları başlatıldı.

İlçe Müftüsü Ahmet Hilmi Yazar, konuyla ilgili açıklamasında, merkez ve 32 köyde toplam 132 camide başlatılan kursa çocukların yoğun ilgi gösterdiğini belirtti.

Yazar, kurslar sayesinde çocukların Kur'an-ı Kerim ve dini eğitim alanında kendini geliştirebileceğini söyledi.

Kursun, çocuklara her alanda olumlu yansımaları olacağını ifade eden Yazar,

"Değişik okul ve aile çevresinden gelen çocuklar, cami ortamında Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrenme amacı etrafında birbirleriyle kaynaşmakta, gençliğin erken döneminde birlik ve beraberlik örnekleri sergilemektedir" dedi.

Yazar, günde 3 saat verilecek kursun 17 Ağustos 2012 tarihinde sona ereceğini kaydetti.

- Halfeti"Sakin şehir" üyeliği için başvuruda bulundu

Halfeti Belediyesi, "Sakin şehir" üyeliği için başvuruda bulundu.

Belediye başkanı Mahmut Özdemir, merkezi İtalya'da bulunan ve 25 ülkeden 154 kentin dahil olduğu, yaşamın kolay olduğu kentlerin uluslararası ağa Türkiye'den de her geçen gün ilginin arttığını belirtti.

Başkan Özdemir, Türkiye'den bir çok ilçenin de birliğe katıldığını ifade ederek, ilçe adına 2011 yılında başvuruda bulunduklarını hatırlattı.

Cittaslow Türkiye Koordinatörü Bülent Köstem eşliğinde ilçeye gelen yetkililerin dosyayı incelediklerini ayrıca Halfeti'nin tarihi ve doğal mekanlarını gezdiklerini belirterek, ziyaretin olumlu geçtiğini kaydetti.

Muhabir: Mustafa Sonar / Müslüm Etgü

Yayıncı: Mehmet Güldaş - ŞANLIURFA

Kaynak: AA / Yerel

Şanlıurfa Türkiye Halfeti Siverek Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title