Haberler

Şanlıurfa'daki Amatör Takımlara Malzeme Desteği

ŞANLIURFA-DHA Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kentteki 67 Amatör Spor Kulübüne malzeme desteğinde bulundu.

ÖMER PINAR-ŞANLIURFA-DHA Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kentteki 67 Amatör Spor Kulübüne malzeme desteğinde bulundu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından 67 Amatör Spor Kulübü için alınan malzemeler, GAP Arena Spor salonunda düzenlenen törenle kulüplere verildi. Malzeme dağıtım törenine Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ufuk Akıl, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AK Parti Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, Mehmet Ali Cevheri, Şanlıurfa spor Kulüp Başkanı İsmail Bağıban ile sporcular katıldı. Dama müzik grubunun seslendirdiği türkülerle başlayan etkinlik sporcuların gösterisi ile sona erdi. Başkan Çiftçi, alınan malzemeleri kulüp yöneticilerine teslim etti.

Şanlıurfa'nın spor şehri olması için büyük bir çaba içerisinde olduklarını ve her zaman sporculara yönelik destek sağladıklarını anlatan Başkan Çiftçi, şunları söyledi:

" Türkiye'nin en genç şehrindeyiz. Belediyeler olarak işin Amatör tarafında olmamız gerekiyor. İlk göreve başladığımızda 350 olan lisanslı sporcu vardı ve biz bu sporcu sayısı şu anda 4 bin 500 civarındadır ve biz bunu 25 bine çıkarmak istiyoruz. 2019 yılına kadar hedefimiz 25 bin lisanslı sporcu yetiştirmektir. Bir ilin gelişmişliği eğitim ve sporla ölçülüyor. 10 ilçemizde spor sahaları yapıyoruz. Tenis dünyası ve Şanlıurfa futbol okul merkezi hazırlıklarımız devam ediyor ve ihalelerini yaptık. Buradaki amacımız gençlerimize sahip çıkmaktır. Şanlıurfa'yı bir spor şehri yapmanın derdindeyiz. Bu şehirde hiçbir yüzme havuzu yokken Balıklıgöl'de çocuklarımız yüzerken Türkiye birincisi çıkarmış bir şehiriz. Belediye bünyesinde bu gün 19 yüzme havuzu bulunmaktadır. Artık bu yüzme havuzlarımızdan Türkiye birincisi değil Avrupa birincisi çıkarmak durumundayız. Amatörden profesyonel futbolcu yetiştirilmesi için kulüplere destek sağlayacağız."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Eşref Fakıbaba Şanlıurfaspor AK Parti Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title