Haberler

Şanlıurfa'da Zılgıtlı Okul Açılışı

Şanlıurfa, (Dha) Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'ne Bağlı Yazlıca, Ekinyazı ve Sevimli Köylerinde, Köylere Hizmet Götürme Birliği Tarafından Yaptırılan 3 İlköğretim Okulu, Köylü Kadınların Zılgıtlarıyla Açıldı. 1.5 Milyon YTL'ye Mal Olan İlköğretim Okullarını Açan Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, Hükümetin Eğitim Konusunda Şanlıurfa'ya Ayrı Bir Önem Verdiğini Söyledi. İlk Açılış Töreninin Yapıldığ...

ŞANLIURFA, (DHA)

ŞANLIURFA'nın Akçakale İlçesi'ne bağlı Yazlıca, Ekinyazı ve Sevimli köylerinde, Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yaptırılan 3 ilköğretim okulu, köylü kadınların zılgıtlarıyla açıldı. 1.5 milyon YTL'ye mal olan ilköğretim okullarını açan Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, hükümetin eğitim konusunda Şanlıurfa'ya ayrı bir önem verdiğini söyledi.

İlk açılış töreninin yapıldığı Akçakale İlçesi'ne Vali Yusuf Yavaşçan, eşi Ayla Yavaşçan, Akçakale İlçe Kaymakamı Muhammet Aktaş, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Fahri Cici, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Küçük, Akçakale İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Murat Çelik, İlçe Emniyet Müdürü Salih Poyraz, Akçakale Belediye Başkanı AKP'li Ahmet Akay ile çok sayıda vatandaş katıldı. 500 bin YTL'ye mal olan 8 derslik ve dört daireli lojmandan oluşan Yazlıca Köyü İlköğretim Okulu'na gelen heyet, köylüler tarafından alkışlarla karşılandı. Törene katılanlar, İlçe Kaymakamlığı'nın halk oyunları ekibinin gösterisi ilgiyle izledi. Gösteri sırasında ekipte yer alan Selda Ok adlı öğrenci, göğsünden çıkardığı Türk bayrağını öperek Vali Yusuf Yavaşcan'a verdi. Yavaşcan da küçük kızın elindeki bayrağı öperek aldı.

ŞANLIURFA'YA AYRI BİR ÖNEM VERİLİYOR

Burada konuşma yapan Yusuf Yavaşcan, geçen yıl tek derslikte eğitim gören köy çocuklarının, bu yıl 8 derslikli bir okulda daha iyi şartlarda eğitim göreceklerini söyledi. Akçakale'deki derslik ortalamasının çok yüksek olduğunu anlatan Vali Yavaşcan, ''Bu konuda hükümetimiz gerçekten olağanüstü bir gayret sarf ediyor. Başta Milli Eğitim Bakanımız ve sayın Başbakanımız olmak üzere Şanlıurfa'ya özel bir önem veriyorlar. Devlet bütçesinden gönderilen kaynaklarla sadece geçen yıldan bu yana 185 dersliğin üzerine 52 adet derslik ilave edildi. 32 derslilik de önümüzdeki mayıs ayı içinde ilave edilecek'' dedi.

Konuşmanın ardından yapımı 120 günde tamamlanan Yazlıca İlköğretim Okulu ve okul bahçesindeki Atatürk büstünün açılışı gerçekleştirildi. Açılış sırasında bazı köylü kadınlar hep birlikte zılgıt çalarak mutluluklarını gösterdi.

Buradan da Ekinyazı Köyü'ne giden Vali Yavaşcan ve eşi, eğitime devam eden 58 öğrenciye ayakkabı, çorap ve kırtasiye yardımında bulundu. Okula terlik ve plastik çizmelerle gelen öğrencilerin çorap ve ayakkabılarını Yavaşcan çifti giydirdi. Vali Yusuf Yavaşcan, Şanlıurfa'da derslik başına 63 öğrenci düşerken, Akçakale İlçesi'nde bu sayının 72 olduğunu, önümüzdeki yatırım programında bu açığın giderilmesine çalışılacağını belirtti.

Son olarak 8 derslikli Sevimli İlköğretim Okulu'nun açılış törenine katılan heyet, köylülerin ikramlarının ardından ilçeden ayrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title