Haberler

Şanlıurfa'da Yöresel Yemek Ziyafeti

Şanlıurfa'da yöresel yemek ziyafeti

Şanlıurfa'da, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında protokol ve vatandaşlara 13 ilçeye özgü yöresel yemek ikramı yapıldı. Birbirinden lezzetli yemeklerin sergilendiği stantlarda hamur şekeriyle yapılan Harran Kümbet evleri, Göbeklitepe ve Urfa Kalesi pastaları büyük ilgi gördü.

Turizm Haftası dolayısıyla Şanlıurfa Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı organizasyonuyla balıklıgöl civarında bulunan tarihi Sakıp'ın Köşkü'ndeki bahçesinde 'Yöresel Urfa yemekleri' standı açıldı. Açık havada sunulan yöresel yemekler için vatandaşlar saatler öncesinde etkinlik alanını doldurdu. 13 ilçeye özgü aşçılar tarafından hazırlanan çiğköfte, içliköfte, sıkma, Yahudi köftesi, kuzu iç pilav, zerde, mangal kebabı davetlilere Siverek sıra gecesi ekibinin seslendirdiği türküler eşliğinde ikram edildi. Bu yıl ilk defa şeker hamurundan Göbeklitepe, Urfa Kalesi, Harran Kümbet evleri ile Harran Üniversitesi kalıntılarının yer aldığı pastalar davetliler tarafından büyük ilgi gördü. Stantların önünde oluşan uzun kuyruklarda vatandaşlar, çeşit çeşit yöresel yemeklerin tadına bakmanın lezzetini yaşadı. Yöresel kıyafetli kadınların yemek ikramında bulunduğu stantları gezen Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, yemeklerin tadına bakarak aşçılardan bilgi aldı. Renkli görüntülerin yaşandığı etkinlikte konuşan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Geçen yıl turizm noktasında oldukça verimli bir yıl geçti. Bu yılda beklentimiz oldukça yüksek. Bölgede terör olaylarının bitmesiyle birlikte inanç turizmin merkezi olan Şanlıurfa'da turizm patlaması yaşanıyor. Birbirinden lezzetli yöresel yemeklerin bulunduğu Şanlıurfa'da UNESCO Gastronomi şehri olma yolunda emin adımlarla yürüyoruz dedi. Etkinlikte Şanlıurfa'yı mutfak cennetine dönüştürmek istediklerini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise Ben bu etkinlikte görev alan 13 ilçe belediyelerimize teşekkür ediyorum. Şanlıurfa'nın kendine has yemekleri bakımından Türkiye'nin önde gelen illerin başında yer almaktadır. Şanlıurfa tarım kenti ama turizm potansiyeli en yüksek illerden birisidir. Şanlıurfa'yı bir mutfak cennetine dönüştürmek için elbirliğiyle çalışmalarımız devam ediyor diye konuştu. Açık havada ücretsiz olarak ikram edilen birbirinden lezzetli yemekler kısa sürede davetliler tarafından tüketildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Turizm Haftası Abdullah Erin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title