Haberler

Şanlıurfa'da Yeni Kuyumcular Çarşısı Açıldı

Şanlıurfa Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü Koruma Amaçlı İmar Birimi Tarafından Onarımı ve Restorasyonu Gerçekleştirilen, Tarihi Yemeniciler Çarşısı, Artık "Kapalı Kuyumcular Çarşısı" Olarak Hizmet Verecek.

Şanlıurfa Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü Koruma Amaçlı İmar Birimi tarafından onarımı ve restorasyonu gerçekleştirilen, Tarihi Yemeniciler Çarşısı, artık "Kapalı Kuyumcular Çarşısı" olarak hizmet verecek.

Haşimiye Meydanı'nda bulunan ve kentin önemli tarihi eserleri arasında yer alan çarşının açılışına, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Müfit Yetkin, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Başkan Yardımcıları Mustafa Aydın, Mehmet Fevzi Yücetepe, İbrahim Güllüoğlu, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Demirkol, Şanlıurfa Kuyumcular Odası Başkanı Nihat İşçi, S.S Evren Sanayi Kooperatif Başkanı Mustafa Aslan, diğer sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda esnaf katıldı.

Açılışın ardından çarşıyı gezen Belediye Başkanı Fakıbaba yaptığı açıklamada, eskiden elektronik ev aletleri ve beyaz eşyaların ikinci elden alıcı bulduğu Tarihi Yemenici Çarşısı'nda Şanlıurfa Belediyesi olarak restorasyon çalışmaları yaptıklarını belirterek, yaklaşık 1 yıl süren çalışmalar sonucunda çarşıyı kuyumcuların hizmetine sunduklarını kaydetti. Başkan Fakıbaba, "Beykapısı'nda belediyemize ait bir iş hanını spot pazarı olarak hizmete açtık. Spot esnafından boşalan Tarihi Yemeniciler Çarşısı'nı ise kuyumculardan gelen talep doğrultusunda, tarihi yapısını bozmadan onardık. Burayı 30 kuyumcunun faaliyet gösterebileceği bir mekan haline getirdik. Esnafımızla el ele vererek, daha güzel işler başaracağımıza inanıyorum" dedi.

(FÖ-TB-Y) 28.06.2008 16:17 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title