Haberler

Şanlıurfa'da Velilerden 'Suriyeli Çocukları İstemiyoruz' Eylemi

Şanlıurfa'da bir grup veli, çocuklarının eğitim gördüğü Cumhuriyet İlkokulu'nda Suriyeli çocuklara da eğitim verilmesine tepki gösterip eylem yaptı.

Şanlıurfa'da bir grup veli, çocuklarının eğitim gördüğü Cumhuriyet İlkokulu'nda Suriyeli çocuklara da eğitim verilmesine tepki gösterip eylem yaptı.

Yeni Mahalle'de bulunan Cumhuriyet İlkokulu'nda çocuklarına sabah, Suriyelilere ise öğleden sonra eğitim verilmesine tepki gösteren bir grup veli, okul bahçesinde toplanarak eylem yaptı. Çocuklarının sürekli Suriyeli öğrenciler tarafından tartaklandığını ileri süren veliler, çocuklarının bu nedenle okula gitmek istemediklerini iddia etti. Çocuklarının okulda can güvenliklerinin olmadığını savunan velilerden Mehmet Aşık, şunları söyledi:

"Bizim çocuklarla Suriyeli çocukların aynı okulda eğitim görmesini istemiyoruz. 3 Ekim Pazartesi günü okul dağıldıktan sonra Suriyeli hizmetli kapıyı kapatıyor. Ondan sonra Suriyeli müdür yardımcısını çağırıp bizim çocuklarımızı içeride darp ediyorlar. Darp edildikten sonra biz de hastaneye gittik ve darp raporu aldıktan sonra karakola giderek şikayetçi olduk. Suriyeli ile Türk çocuklarının okumaları ve iç içe olmalarını kabul etmiyoruz. Öğrencilerimizin Suriyelilerle beraber okumalarını istemiyoruz. Onlara ayrı okul veya bina yapsınlar. Onlar ayrı bir yerde okusunlar, bizimkiler ayrı bir yerde okusunlar. Bu böyle bu şekilde yürümez." Suriyeliler için ayrı bir okul yapılmasını isteyen veliler, aksi halde çocuklarını okula göndermeyeceklerini söyleyip bir süre sürdürdükleri eyleme son vererek evlerine döndü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şanlıurfa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title