Haberler

Şanlıurfa'da Tarım İşçisi Taşıyan Kamyon Dereye Uçtu

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde Dereye Yuvarlanan ve İçerisinde Çok Sayıda İşçinin Bulunduğu Tahmin Edilen Kamyondan, Şu Ana Kadar 28 Kişinin de Sağ Olarak Kurtarıldığı Bildirildi.

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde dereye yuvarlanan ve içerisinde çok sayıda işçinin bulunduğu tahmin edilen kamyondan, şu ana kadar 28 kişinin de sağ olarak kurtarıldığı bildirildi.

Olay yerine gidip incelemelerde bulunan Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, bugün sabah erken saatlerde, ilçe merkezinden Ceylanpınar Tarım İşletmesi'ndeki süt tesisine sağım işçilerini taşıyan Halil Ete idaresindeki 63 SE 107 plakalı kamyonun, TİGEM arazisindeki Çırpı Deresi'nin içinden geçerken, yan yattıktan sonra akıntıya kapıldığını belirtti.

Sağıma giden bazı kadınların yanlarına çocuklarını götürmeleri nedeniyle araçta kaç kişinin bulunduğu konusunda net bir bilginin bulunmadığını dile getiren Yavaşcan, kurtarma ekipleri ve vatandaşların çabalarıyla olaydan şu ana kadar 28 kişinin sağ olarak kurtarıldığını, Hacer Kaya ve Fidan Elma adlı 2 kişinin ise cesetlerine ulaşıldığını belirtti.

Kurtarılan kişilerden 21 kişinin Ceylanpınar Devlet Hastanesi'ne tedavi altına alındığını belirten Yavaşcan, 7 kişinin ise ayakta tedavi edildikten sonra taburcu edildiğini kaydetti.

Kazada kamyon sürücüsü Halil Ete ve Emine Ete ile Zehra Kaya'nın yanı sıra 10 kişinin kaybolduğunun tahmin edildiğini kaydeden Yavaşcan, çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Sivil savunma ekipleri, sualtı polisleri ve güvenlik güçlerinin arama kurtarma çalışmaları sürdüğü bölgede, ambulanslar da bekletiliyor.

İlçede, Ceylanpınar Tarım İşletmesindeki süt tesisine sağım işçilerini taşıyan Halil Ete idaresindeki 63 SE 107 plakalı kamyon, sabah saatlerinde, yağan yağmur ve kar sularının doldurduğu, aynı zamanda yol olarak kullanılan Çırpı Deresi'nin içinden geçerken, yan yatıp ve bir süre sürüklenmiş, sürücünün yanı sıra işçilerin bir kısmı mahsur kalırken, bir kısmı da kaybolmuştu.

(FÖ-ST-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title