Haberler

Şanlıurfa'da Süne Mücadelesi İçin Çiftçiler Hutbe ile Bilgilendirilecek

Şanlıurfa Tarım İl Müdürlüğü'nün Süne ile Etkin Mücadele Etmesi İçin 16 Mayıs Cuma Günü Camilerde Halk Bilgilendirilecek.

Şanlıurfa Tarım İl Müdürlüğü'nün süne ile etkin mücadele etmesi için 16 Mayıs Cuma günü camilerde halk bilgilendirilecek.

Şanlıurfa Tarım İl Müdürlüğü ilçe kaymakamlıklarına ve ilçe müftülüklerine "süne mücadelesi" konulu bir yazı gönderdiği bildirildi. Gönderilen yazı doğrultusunda 16 Mayıs Cuma günü, süne ile mücadele konusu, hutbe ile vatandaşa bilgi verilip uyarılarda bulunulacak.

Tarım İl Müdürlüğü tarafından gönderilen yazıda "2008 yılı devlet süne mücadelesi, Nisan ayı itibarı ile başlayacak olup, söz konusu buğday ekim alanlarında çalışmalar yapılarak, ilaçla mücadelenin yapılacağı alanlar tespit edilecektir. Mayıs ayının 2. haftasından itibaren tüm buğday ücretlerinin Tarım İl Müdürlüğü teknik elemanlarının vereceği talimatlar doğrultusunda ilaçla mücadeleye başlamalarının kendileri ve ülke ekonomisi açısından büyük bir önem arz ettiği aşikardır. Tüm çiftçilerimizin yer aletleri olarak bilinen holder ve pülverizatör ile buğdaylarını ilaçlamaları gerekmektedir. Etkin bir mücadele ile buğdaylardaki süne zararı en asgariye inecektir" denildi.

(MD-OÇ-Y) 14.05.2008 16:51 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title