Haberler

Şanlıurfa'Da Olaylı Maç 8Ek Görümtülerle 1)

TARAFTAR STADI TAŞLADI, POLİS TARAFTARA BİBER GAZI VE TAZYİKLİ SU İLE MÜDAHALEA ETTİ

ŞANLIURFASPOR'un sahasında Tokatspor'a 2-0 mağlup olduğu karşılaşma sonunda olaylar çıktı. Önce tribün koltuklarını kırıp saha içerisine atan Şanlıurfalı taraflar, maç sonunda da stadyumu taşladı. Polisin biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etmesiyle başlayan gerginlik halen devam ediyor. Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan'ın polislere geri çekilmeleri talimatı vermesiyle ortam sakinleşirken, gerginlikte bazı polis araçlarının camları parçalandı, çok sayıda polis, taraftar ve gazeteci yaralandı.

İkinci Lig Yükselme Grubu takımlarından Şanlıurfaspor'un sahasında konuk ettiği Tokat'a 2-0 mağlup olduğu karşılaşma sırasında ve bitiminde olaylar çıktı. Şanlıurfa Arena Stadyumunda oynanan ve yaklaşık 12 bin taraftarın izlediği ilk yarısı 0-0 biten karşılaşmanın 59 ve 72'nci dakikada Tokat'ın peş peşe bulduğu gollerin ardından olaylar çıktı. Şanlıurfaspor'un yediği ikinci gole tepki gösteren maraton tribünündeki taraftarlar, oturdukları koltukları kırarak saha içerisine atmaya başladı. Bu sırada bazı taraftarlar da tribünden atlayarak oyun alanına gitmek istedi. Polisin müdahalesi ile saha içerisine giremeyen ve gözaltına alınan iki taraftar stad dışına çıkarılmak istenirken, çok sayıda taraftar kırdıkları koltukları polislere atarak arkadaşlarının bırakılmasını istedi. Yaşanan gerginlik sırasında maçın hakemi Ferhan Kestanlıoğlu yardımcılarını yanına çağırarak soyunma odasına gitmek istedi. Ancak, her iki takım futbolcuları, teknik heyet ve yöneticilerin iknasının ardından taraftarlara da sakin olmaları çağrısı yapıldı ve oyun yeniden başladı. 8 dakikalık uzatmanın ardından karşılaşmanın sona ermesiyle polislerin korumasında soyunma odasına giden hakemlere tribünlerden koltuk parçaları, pet şişe, bozuk para ve yabancı madde atılmaya başlandı.

TARAFTAR TAŞLADI, POLİS MÜDAHALE ETTİ

Bir süre saha içerisinde devam eden gerginliğin ardından stad dışına çıkan bazı taraftarlar, dışarıda hakemlerin soyunmasının bulunduğu bölüme taş atmaya başladı. Diğer taraftarların da destek vermesiyle bir anda onlarca kişi, polisin uyarılarına aldırış etmeden stadyumu taşladı. Bir süre uyarıda bulunan polis taraftarın sakinleşmemesi üzerine dağıtmak için biber gazı ile müdahale etti. Gazlı müdahalenin ardından stad dışına çıkarak bu kez çevre yolunda toplanan taraftarlar, polis araçları ile stad önünde önlem alan polislere taşla saldırmaya başladı. Saldırıya polisler de biber gazı ve zırhlı araçlardan sıkılan tazyikli su ile müdahale etti. Uzun süren gerginlik sırasında çok sayıda polis aracı, ambulansta hasar oluşurken, çok sayıda polis, taraftar ve gazeteci de yaralandı.

VALİ POLİSLERİ GERİ ÇEKTİ

Yaklaşık bir saat süren gerginlik sırasında her iki takım oyuncuları, hakemler, yönetciler ve gazeteciler stad içerisinde mahsur kaldı. Yaşanan gerginliğin devam etmesinin ardından staddan koşarak çıkan Vali Nuri Okutan, stad çevresinde görevli polisleri yanına giderek, 'Geri çekilin' diye uyardı. Polislerin geri çekilmesinin ardından birçok taraftar 'En büyük Vali bizim Vali' ve 'Baba Vali' sloganları atarak Okutan'a destek verdi. Vali Okutan, daha sonra koşarak çevre yolundaki boş araziden stadı ve polisleri taşlayan taraftar grubunun yanına giderek sakin olmaları konusunda uyarıda bulundu. Bazı taraftarlar Okutan'ın bu girişimine alkışlarıyla destek verirken, taşkınlık çıkarıp taş atmayı sürdürenleri de uyardıkları görüldü. Grupta yer alan ve yaralandıklarını söyleyen bazı kişiler de Vali Okutan'ın talimatıyla gelen ambulansla tedavileri yapılmak üzere hastanelere gönderildi.

GERGİNLİK HALEN SÜRÜYOR

Yaşananların ardından stad ve çevresinde polisler geniş güvenlik önlemi alarken, çevre yolu ve yola çıkan ara sokaklarda gruplar halinde taraftarların beklediği ve zaman zaman taş atmayı sürdürdüğü görüldü. Halen devam eden gerginlik nedeniyle her iki takım oyuncuları, yöneticiler, hakemler ve bazı gazeteciler mahsur kaldıkları için stadyumdan dışarı çıkamıyor.

GÖRÜNTÜ LİSTESİ

---------------------------

- Stadyumu taşlayan taraftarlar

- Polisin gaz ve tazyikli su ile müdahalesi

- Koltukları kırıp stat içerisine atanlar

- Polisten kaçan taraftarlar

- Vali'nin koşarak polisleri geri çekilmeleri için uyarması

- Vali'nin taraftarların yanına gitmesi

- Vali'ye yönelik tezahüratlar

- Yaralananlar ve hasar gören polis araçları

- Genel ve detay görüntüler

(Haber-Kamera:ŞURFA/DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! KDV'ye zam mı geliyor? Kafelerde KDV'ye zam mı gelecek? Bahar CANLI izle! SHOW TV Bahar 8.bölüm CANLI izleme linki! Paris Hilton, Taylor Swift geleceği için VIP alandan mı çıkarıldı? Paris Hilton neden VIP alandan çıkarıldı? Her derde deva! Cevizi suya koyun ve için; Etkisine inanamayacaksınız... ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title