Haberler

Şanlıurfa'da Maç Yarıda Kaldı

Güncelleme:

PTT 1'nci Lig takımından Şanlıurfaspor ile 1461 Trabzon arasında oynanan maç, çıkan olaylar üzerine yarıda kaldı.

PTT 1'nci Lig takımından Şanlıurfaspor ile 1461 Trabzon arasında oynanan maç, çıkan olaylar üzerine yarıda kaldı. Polis, taş atan öfkeli taraftarlara biber gazıyla müdahale etti. Biber gazından etkilenenler hastaneye kaldırıldı, çok sayıda taraftar gözaltına alındı.

KALECİ KIRMIZI KART GÖRDÜ

PTT 1'inci Ligi ekiplerinden Şanlıurfaspor, mutlak galibiyet parolası ile hazırlandığı 1461 Trabzonspor'la bugün saat 14.00'de GAP Arena Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Maça hızlı başlayan Şanlıurfaspor, 7'nci dakikada Özgür'ün golüyle 1-0 öne geçti.

Yaklaşık 7000 taraftarın izlediği karşılaşmanın 12'nci dakikasında Şanlıurfaspor kalecisi Atacan, gole giden Ofoedu'yu ceza alanı içerisinde düşürdü. Penaltı noktasını gösteren hakem Hüseyin Sabancı, kaleci Atacan'a da kırmızı kartla göstererek oyun dışı bıraktı.

HAKEM ALEYHİNE TEZAHÜRAT

Konuk ekip, Sercan'ın gole çevirdiği penaltı atışı sonrası 10 kişi kalan Şanlıurfaspor karşısında 1-1 beraberliği yakaladı. Rakibinin 10 kişi kalmasının ardından 1461 Trabzon, hücum üstünlüğünü ele aldı. Bu arada GAP Arena Stadyumu'nun tribünlerindeki Şanlıurfaspor taraftarları ise yanlış kararlar verdiğini iddia ettikleri hakem Hüseyin Sabancı aleyhine tezahüratlar yapmaya başladılar.

SAHAYA ATLADILAR

Karşılaşmanın 33'ncü dakikasında 1461 Trabzonspor, Caner'in golüyle deplasmanda 2-1 öne geçti. Hakem Hüseyin Sabancı, golden 1 dakika sonra orta alanda bir mücadele sırasında rakibine faul yaptığı gerekçesiyle Şanlıurfasporlu İzzet'e sarı kart gösterdi. Bu karar sonrası olumsuz tezahüratta bulunan Şanlıurfasporlu taraftarlardan bazıları sahaya atladılar ve hakem Hüseyin Sabancı'nın üzerine koştu.

FUTBOLCUlAR ARASINDA ARBEDE

Sahaya atlayan taraftarlar, özel güvenlik görevlileri ve polisler tarafından engellenirken bu kez de 2 takım futbolcuları arasında önce tartışma, daha sonra da arbede çıktı. Hakem Hüseyin Sabancı, çıkan arbedede Şanlıurfasporlu Koray'a da kırmızı kart gösterdi. Futbolcular, 2 takımın teknik direktörleri ve yöneticileri tarafından ayrılırken, öfkelenen taraftarlar tribünde bulunan koltukları ve yanlarında bulunan yabancı cisimleri saha içerisine atmaya başladı.

HAKEM SOYUNMA ODASINA GİTTİ

Olaylar üzerine orta hakem Hüseyin Sabancı, yanına yardımcılarını da alarak polis kordonunda soyunma odasına gitti. Taraftarlar ise uzun süre tribünden hakeme tepki göstermeye devam ettiler. Şanlıurfasporlu yöneticiler ise taraftarları ve futbolcuları sakinleştirdi.

MAÇI TATİL ETTİ

Maçı izleyen AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar ile Şanlıurfasporlu yöneticiler, soyunma odasına giderek hakem Hüseyin Sabancı'yla görüşerek maçın devam etmesini istedi. Ancak orta hakem Hüseyin Sabancı yaklaşık 20 dakika sonra maçın tatil edildiğini duyurdu ve bu karar stadyumda anons edildi.

TARAFTARLA POLİS BİRBİRİNE GİRDİ

Maçın tatil edilmesinin ardından tribünleri boşaltan taraftarlar, GAP Arena Stadyumu önünde hakem aleyhine sloganlar attılar. Taraftarlar, kendilerini dağılmaları yönünde uyarıda bulunulan polise, taş atmaya başladı. Uyarılara rağmen taş atmayı sürdüren taraftarlara müdahale eden polis, biber gazı kullandı.

BAYILANLAR HASTANEYE GÖTÜRÜLDÜ

Biber gazından etkilenen çok sayıda taraftar, çağrılan ambulanslarda tedavi edildi, baygınlık geçirenler ise hastanelere gönderildi. Gerginlik üzerine stadyum ve çevresine zırhlı araçlar ile çok sayıda polis sevk edildi. Polis, taş atmayı sürdüren taraftarlara biber gazıyla müdahale etmeyi sürdürdü.

ÇOK SAYIDA TARAFTAR GÖZALTINDA

Ara sokaklara kaçan taraftarlarla polis arasındaki gerginlik yaklaşık yarım saat devam etti. Bu arada çok sayıda taraftar, polis tarafından gözaltına alındı.

Olayların yatışmasının ardından polis, stadyum çevresi ile kent merkezinde güvenlik önlemlerini artırdı.

DHA(HK/AÖ) FOTOĞRAF - Şanlıurfa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Hüseyin Sabancı Şanlıurfaspor Trabzonspor Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title