Haberler

Şanlıurfa'da Kelaynaklar İçin Uluslararası İşbirliği Toplantısı

Çevre ve Orman Bakanlığı'nca Koruma Altına Alınan, Son 6 Yılda Doğa Derneği ve Bakanlığın Ortak Çabaları Sonucunda Sayıları 42'den 100'e Ulaşan Kelaynak Kuşlarının Neslini Devam Ettirme ve Doğaya Kazandırma Çalışmaları Uluslararası Ölçeğe Taşınıyor.

Çevre ve Orman Bakanlığı'nca koruma altına alınan, son 6 yılda Doğa Derneği ve Bakanlığın ortak çabaları sonucunda sayıları 42'den 100'e ulaşan kelaynak kuşlarının neslini devam ettirme ve doğaya kazandırma çalışmaları uluslararası ölçeğe taşınıyor.

Çevre ve Orman Bakanlığı ve Doğa Derneği'nin ortak çalışması ile Uluslararası Kelaynak Danışmanlar Grubu, İngiltere Kraliyet Kuşları Koruma Derneği, Suriye, Yemen ve Etiyopya'dan konu ile ilgili üst düzey bürokratlar ve uzman heyetler, 6-7 Mayıs tarihleri arasında Şanlıurfa'da toplanacaklar. Ortadoğu kelaynaklarının korunması konusunda ilk kez uluslararası katılımla uzun dönemli bir plan yapılacak. Toplantıca ayrıca Birecik'teki kelaynakların mevcut durumu ve geleceği, göçe gönderilmesi ve göç yolu üzerindeki ülkelerde izlenmesi konuları tartışılacak.

Çevre ve Orman Bakanlığı, ülkemizin yaban hayatının korunması için yaptığı işbirlikleri çerçevesinde Doğa Derneği ile kelaynakların yok oluşunun durdurulması için ortak izleme, eğitim ve kamuoyu oluşturma çalışmaları yapmakta. Şanlıurfa'da yapılacak bu uluslararası toplantıyla, kelaynakların korunması için Türkiye ölçeğinde elde edilen başarı uluslararası ölçeğe taşınacak. Toplantıyla birlikte Doğa Derneği kelaynakların tüm Ortadoğu'daki koruma çalışmalarının uluslararası koordinasyonunu üstlenmiş olacak.

(FÖ-OÇ-Y) 05.05.2008 17:29 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title