Haberler

Şanlıurfa'da Kan Davasını Protesto Yürüyüşü

Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesinde Dershaneye Giderken Kan Davası Sonucu Öldürüldüğü İddia Edilen 19 Yaşındaki Mahmut Topkan'ın Arkadaşları, Yaptıkları Yürüyüşle Kan Davası ve Töre Cinayetlerini Protesto Etti.

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde dershaneye giderken kan davası sonucu öldürüldüğü iddia edilen 19 yaşındaki Mahmut Topkan'ın arkadaşları, yaptıkları yürüyüşle kan davası ve töre cinayetlerini protesto etti.

Viranşehir'de geçen cuma günü silahlı saldırı sonucu öldürülen Mahmut Topkan'ın (19) kan davasına sonucu öldürüldüğünü öne süren Viranşehir Lisesi öğrencileri ilçe merkezinde yürüyüş düzenledi. Saat 15.00 sıralarında okuldan çıkan yaklaşık 200 öğrenci hazırladıkları dövizleri ellerinde taşıyıp, 'Mahmutlar Ölmesin, Işıklar Sönmesin', 'Katiller Kahrolsun', 'Kan Davalarına Son, 'Mahmut Mezarda, Katiller Dışarıda' sloganları atarak Ceylanpınar Caddesi üzerinde yürümeye başladı. İlçe halkının da alkışlarıyla destek verdiği yürüyüş, Mahmut Topkan'ın öldüğü TEDAŞ Sokak'ta son buldu. Burada Topkan'ın öldüğü yere karanfil bırakan öğrenciler, okudukları basın açıklamasında, "Arkadaşımız Mahmut, hunharca katledildi. Mahmut'un başına gelenler yarın bizim ya da başkasının başına gelebilir. Toplumda bu zihniyet var olduğu sürece başka Mahmut'lar da ölecektir. Devletimizden ve büyüklerimizden bu konuya acilen eğilmelerini istiyoruz. Bugün burada toplanma sebebimiz arkadaşımızın katledilmesini lanetlemektir" dedi.

Öğrenciler, basın açıklamasını okuduktan sonra Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdükten sonra buradan olaysız bir şekilde dağıldı. Mahmut Topkan'ın ölümünün ardından başlatılan soruşturmanın devam ettiğini belirten emniyet yetkilileri ise, cinayetin aydınlatılması çalışmaların sürdürüldüğünü kaydetti.

Viranşehir'de ÖSS'ye hazırlandığı Ceylanpınar Caddesi üzerindeki dershanede deneme sınavından çıkan Mahmut Topkan, kimliği belirsiz kişilerce başına 4 el ateş edilmesi sonucu hayatını kaybetmişti.

(AB-ST-ÖZ-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title