Haberler

Şanlıurfa´Da Kadınlardan Şiddet Protestosu

Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde, Aralarında Bdp'li Kadınların Bulunduğu, Demokratik Özgür Kadın Hareketi (dökh) Üyesi 100 Kadın, '

Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde, aralarında BDP'li kadınların bulunduğu, Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) üyesi 100 kadın, '

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü' nedeniyle bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Zılgıt çeken kadınlar tecavüz, taciz ve kadına yönelik şiddeti protesto edip, cezaevindeki kadınların serbest bırakılmasını istedi.

Viranşehir'de DÖKH üyesi yaklaşık 100 kadın, Cumhuriyet Parkı'nda basın açıklaması yaptı. BDP üyelerinin de aralarında bulunduğu grup eyleme zılgıt atarak başladı. Türkçe ve Kürtçe dövizlerin taşındığı basın açıklamasında konuşan DÖHK üyesi Emine Çetiner, kadınların hayatın her alanında şiddete maruz kaldığını belirterek, "Kadın, her yerde şiddete maruz kalmakta, cinsel taciz ve tecavüze uğramaktadır. Kadına yönelik bu şiddet politikaları da maalesef her geçen gün artmaktadır. Kaçırılan, tecavüze uğrayan, baskı ve işkenceye maruz kalan kadınların yüze 90'ı da Kürt kadınıdır. Bunu yapan militarist politikaların son mirasçısı da AK Parti hükümetidir. 30 yıldır süren bu kirli savaşın acılarını biz kadınlar çekmekteyiz. Kendi ana dilimizle konuşamıyor, kendimizi ifade edemiyoruz. 2010 yılında da tecavüz ve işkence sanıkları elerini kollarını sallayarak aramızda dolaşmaktadır. Biz kadınlar olarak dört duvar arasına hapsedilen tüm kadınlara özgürlük istiyoruz" diye konuştu.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı açıklamanın ardından bir süre zılgıt çekip, alkışlarıyla protestosunu sürdüren kadınlar, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title