Haberler

Şanlıurfa'da Kaçan Kurbanlıklar Zor Anlar Yaşattı

Şanlıurfa'da sahiplerinin elinden kaçan büyükbaş kurbanlıklar, uyuşturucu iğneyle sakinleştirilerek yakalandı.

Şanlıurfa'da sahiplerinin elinden kaçan büyükbaş kurbanlıklar, uyuşturucu iğneyle sakinleştirilerek yakalandı.

Atatürk Mahallesi'nde sahibinin elinden kaçan dana, bir evin bahçesine girdi.

Büyükşehir ve Haliliye belediyelerinin hayvan yakalama timleri tarafından sakinleştirici iğneyle vurulan dana, buna rağmen uzun süre kaçmaya çalıştı.

Sakinleşmesinin ardından evin bahçesinden çıkarılan hayvan, sokakta yeniden kaçma girişiminde bulundu. Uzun uğraşlar sonucu bir kamyonetin kasasına bağlanan dana, kurban kesim alanına götürüldü.

Sırrın Mahallesi'nde ise sahibinin elinden kaçan boğa, bir iş yerinin bahçesinde sıkıştırıldı. Burada ekiplerce sakinleştirici iğne yapılan boğa, bir süre daha kimseyi yanına yaklaştırmadı. Sakinleştirici iğnenin etkisini göstermesiyle uysallaşan boğa, bölgeye gelen kasap tarafından kesildi.

Yaklaşık 5 saat yakalanamadı

Şanlıurfa-Gaziantep karayolu yakınlarındaki organize sanayi bölgesinde de ipini koparak sahibinin elinden kaçan kurbanlık boğa, ormanlık alana kaçtı.

Sahipleri tarafından kovalanan kurbanlık yaklaşık 5 saat yakalanmayınca Eyyübiye Belediyesi Kurban Yakalama Timinden yardım istendi. Yanına kimseyi yaklaştırmayan boğa, zaman zaman kendisine yakalamak isteyenlere saldırdı.

Hayvandan korunmaya çalışan vatandaşlar, ağaçların arkasına saklandı. Ekipler tarafından uyuşturucu iğneyle sakinleştirilen kurbanlık boğa, bir süre sonra sahipleri tarafından kementle yakalanarak kesim bölgesine götürüldü.

Kurbanlığın sahibi Baran Çiftçi, gazetecilere, hayvanı yakalamak için yaklaşık 5 saat uğraştıklarını belirterek, "Hayvanı araçtan indirdiğimiz gibi kaçtı. Biz de kendisine kovaladık. Bu sırada bazılarımız ellerinden ve ayaklarında yaralandı. Bir arkadaşımıza da hayvan vurdu. Şükürler olsun sonunda yakaladık." diye konuştu.

Kaynak: AA / 3.Sayfa

Şanlıurfa Haliliye 3.Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title