Haberler

Şanlıurfa'da Fenilketonüri Hastalarına Ücretsiz Ekmek

Şanlıurfa'da kalıtsal bir hastalık olan metabolik fenilketonüri (PKU) hastası 136 çocuk için ücretsiz ekmek dağıtılması projesi hayata geçirildi.

Şanlıurfa'da kalıtsal bir hastalık olan metabolik fenilketonüri (PKU) hastası 136 çocuk için ücretsiz ekmek dağıtılması projesi hayata geçirildi.

Şanlıurfa'da kalıtsal bir hastalık olan metabolik fenilketonüri (PKU) hastası 136 çocuğa ücretsiz ekmek dağıtıldı. Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Sırrın Mahallesi'ndeki Haliliye Belediyesi Ek Hizmet binası toplantı salonunda PKU hastaları ve aileleri ile bir araya geldi. Ailelerin sorunlarını dinleyen Demirkol, çocuklarla da yakından ilgilendi. Demirkol, "Biz bu acıyı yüreğimizde hissettik. Şanlıurfamızda 136 fenilketonüri hastası var. Bu 136 hastamızın Haliliye Belediyesi olarak 'Yanınızdayız' sloganıyla her zaman için yanında olacağız" dedi.

Türkiye'de ilk kez PKU hastalarına ücretsiz ekmek dağıtılması projesini hayata geçirdiklerini belirten Demirkol, "Haliliye Belediyesi olarak vatandaşlarımızın, halkımızın her zaman için hizmetindeyiz. Halkımızın ihtiyaçlarını ihtiyaç sırasındayken tespit edip, sıkıntıya dönüşmeden çözüm noktasında 2014 yılından bu tarafa gerekli çalışmalar yapıyoruz. Halkımızın tüm kesimlerinin de hizmetindeyiz. Şimdi, fenilketonüri denilen bir hastalık var. Bu husustaki hastalarımızın varlığından haberdar olduk. Bu hastalarımız, protein bulunan hiçbir gıda malzemesini tüketemiyor. Ekmeğin içerisinde de protein olduğundan ekmek dahi tüketemiyor. Biz bu acıyı yüreğimizde hissettik. Şanlıurfamızda 136 fenilketonüri hastası var. Bu 136 hastamızın Haliliye Belediyesi olarak 'Yanınızdayız' sloganıyla her zaman için yanında olacağız" ifadelerini kulandı.

Şanlıurfa Fenilketonüri Derneği Başkanı Mustafa Çiftçi'nin de katıldığı programda hastalar kendilerine sağlanan imkandan dolayı Demirkol'a teşekkürlerini iletti. Demirkol, konuşmaların ardından hastalara ücretsiz olarak protein içermeyen ekmekler dağıttı.

Aileler, çocuklarına sağlanan gıda imkanı için mutlu olduklarını ve bu tür projelerin devam etmesi gerektiğini belirttiler.

Şanlıurfa'da ikamet eden 136 PKU hastası, raporlarını ibrazları halinde aylık 30 adet ücretsiz ekmeği Haliliye Belediyesi Glutensiz Ekmek Fırınından pazartesi, çarşamba ve cuma günleri temin edebilecek. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haliliye Belediyesi Şanlıurfa Haliliye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

21 Nisan hangi burç? 21 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan tarihi hangi burç olur? 24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title