Haberler

Şanlıurfa'da Engelliler El Hünerlerini Sergiledi

Şanlıurfa’da, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle Omurilik Felçlileri İstihdam Derneği üyesi 60 engelli birey, el işi eserlerini sergiledi.

Şanlıurfa'da, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle Omurilik Felçlileri İstihdam Derneği üyesi 60 engelli birey, el işi eserlerini sergiledi.

Avrupa Birliği tarafından desteklenen 'Meslek edin hayata katıl' projesi kapsamında Şanlıurfa Omurilik Felçlileri İstihdam Derneği üyeleri, sergi düzenledi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi sergi salonunda açılan sergide 60 engellinin el işi eserleri vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Sergiye katılan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdülkadir Açar, hedeflerinin engelsiz bir Şanlıurfa oluşturmak olduğunu belirtti. Genel Sekreter Açar, "Büyükşehir Belediyesi olarak bütün vatandaşlarımızın her türlü hizmetini yapmakla mükellefiz ama bu mükellefiyetimiz engelli olan insanlarımızda daha fazla artmaktadır. Hedefimiz engelsiz bir Şanlıurfa oluşturmaktır. Bunu hep birlikte kafalardaki engelleri kaldırdığımızda başaracağız" şeklinde konuştu.

Şanlıurfa Omurilik Felçlileri İstihdam Derneği Başkanı Habip Polat ise, "Sadece engeller bizi engellediği için dört duvar arasına kapanıyoruz. Şehir, iş yeri, binalar ve sosyal hayatta kullandığımız her alan engellilere göre uygun olursa bizde sağlıklı yürüyen insanlardan geri duracak değiliz ve her işi yapabiliyoruz" dedi.

Eserler, vatandaşların beğenisine 17 Mayıs tarihine kadar sunulacak. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Engelliler Haftası Avrupa Birliği Şanlıurfa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title