Haberler

Şanlıurfa'da Devlet Hasatanesi'nde Bir İlk Gerçekleştirildi

Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine Bağlı Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde alanlarında uzmanlaşmış profesyonel bir ekip tarafından ilk defa obezite cerrahisi gerçekleştirildi.

Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine Bağlı Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde alanlarında uzmanlaşmış profesyonel bir ekip tarafından ilk defa obezite cerrahisi gerçekleştirildi.

Şanlıurfalı İş adamı İsa Kubat yaşadığı kilo sorunlarından kurtulmak için Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine tedavisi için başvurdu. Hastanede Genel Cerrahi Uzmanlarının yaptığı muayene sonucunda obezite cerrahisi önerilen Kubat'a yapılan operasyon sonucunda ilk 10 günde 13 kilodan kurtulması sağlandı. Konu ile ilgili Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr.Yıldıray Dadük, "Hastanemiz Genel Cerrahi kliniğine kilo fazlalığı şikayeti ile müracaat eden İsa Kubat isimli hastanın gerekli tetkik ve muayenesi sonucunda obezite cerrahisi önerilmiştir. Hastanın ameliyat olma isteği sonucunda resmi işlemler başlatılmıştır. Yapılan operasyon sonrası düzenli beslenme ile ilk 10 gün içerisinde 13 kg kilo kaybına uğrayan hastanın önümüzde ki bir yıl içerisinde vücut ağırlığının ortalama 65 ile 70 kg olmasını hedefliyoruz" dedi.

Obezite ile ilgili bilgi veren Dadük, "Boy uzunluğuna göre vücut ağırlığının normalin üzerinde olmasıdır. Obezite gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin önemli sağlık sorunları arasında yer almaktadır. Obezite hipertansiyon, diyabet ve koroner arter hastalığı gibi yaşamı tehdit eden komplikasyonların gelişmesiyle birliktelik gösterir. Ayrıca insanların sağlığını tehdit eden ciddi ekonomik ve sosyal sorunlar oluşturan bir durumdur. Komplikasyonları ile yüksek maliyetlere neden olmaktadır. Obezite tedavisi için sayısız tedavi yaklaşımı desteklenmiş olup bunların içerisinde düşük kalorili diyet, ilaç tedavisi, davranış değişikliği ve egzersiz tedavisi yer almaktadır. Vücut kitle indeksi 40 kg/m2'nin üzerindeyse operasyon gündeme gelebilir. Morbid obezitenin uzun vadeli tedavisinde etkili yaklaşım cerrahi müdahaledir. Tüp mide ameliyatı kısa sürede etkili olan önemli bir obezite ameliyatıdır. Bir yılda toplam fazla kiloların yüzde 35-70'i kaybedilmektedir. Şanlıurfa'da tüp mide ameliyatı olmak isteyen birçok insan başka illere gitmektedir. Bu durum maddi ve zaman kaybına neden olduğu gibi ameliyat sonrası hasta takibi de sıkıntılı olmaktadır. Bu sorunları ortadan kaldırmak için profesyonel bir ekip oluşturduk. Bu ameliyatlara multı disipliner yaklaşmak gerekir. Ameliyat esnasında ve serviste takip ve tedavisine titizlikle yaklaşılmaktadır. Obezite cerrahisini gerçekleştiren ekipte Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Yıldıray Dadük, Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Murat Karakoç, Anestezi Uzmanı Dr.Hasan Basri Bahçivan, Anestezi Teknisyeni Saadet Aydın, Anestezi Teknisyeni Emel Kılıç, Hemşire Hatice Şansal, Hemşire Fadime Şenol, Hemşire Şefika Ünal, Hemşire Saniye Öztürk, Hemşire İlknur Irk, üstün gayret ilgi ve alaka gösterdi " şeklinde konuştu.

Uz. Dr. Dadük, hastanede ve Şanlıurfa'daki diğer hastanelerde daha önce uygulanamayan operasyonların gerçekleştirilmesini desteklediğini ve yenilikçilere açık olduğunu belirttiği Şanlıurfa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uz.Dr.Cihan Ekmen ve Hastane Yöneticisi Veli Fahri Pehlivan'a desteği nedeniyle teşekkür etti. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Akif İnan Şanlıurfa Kubat Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title