Haberler

Şanlıurfa'da 2 Bin Kişi Şehitler İçin Yürüdü

Hakkari'de gerçekleştirilen terör saldırısı, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde düzenlenen 'Tek Yürek, Tek Bilek Yürüyüşü' ile protesto edildi.

Akçakale ilçesi İstasyon Meydanı'nda toplanan yaklaşık 2 bin kişi, bir süre yürüdü. Mitinge ilçede bulunan 5 gazi de katıldı. Miting, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra şehitler için dua edildi. Mitingde dayanışma platformu adına İsmail Arslan, Halil İslamtürk konuşma yaparken, iki öğrenci tarafından şiirler okundu. İsmail Arslan, "Hepimiz birer mehmetçiğiz. Her an asker olmaya hazırız. Üç buçuk soysuz bizi yıldıramaz. Türküyle-Kürdüyle kardeşiz. Aramıza

fitne ve bozgunculuk koyanlar asla başaramayacaklardır. Herkesi birlik ve beraberliğe davet ediyorum" dedi. Miting komitesinden Halil İslamtürk ise, "Biz bu ülke için birer fedaiyiz. Bizi silah altına alsınlar. Biz ülkemiz ve bayrağımız için ölmeye hazırız. Bu hain işbirlikçilerin arkasında, yanında olanları lanetliyoruz. Kahrolsun PKK ve işbirlikçileri. Şehitler ölmez, vatan bölünmez" dedi.

Konuşmalar sırasında sık sık "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK", "Kahrolsun ABD", "Kahrolsun İsrail" sloganları atıldı, tekbir getirildi.

Konuşmaların ardından grup olaysız bir şekilde meydandan dağılırken, bazı vatandaşlar ellerine Türk bayraklarını alarak otomobilleriyle kent turu yaptı.

(MD-ST-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title