Haberler

Şanlıurfa'da 18 Özürlü Vatandaşa Akülü Araç Dağıtıldı

Şanlıurfa'da Omurilik Felçliler Dayanışma Derneği ile Karaköprü Belde Belediyesi tarafından, özürlü vatandaşlara 18 akülü araç dağıtıldı.

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Şanlıurfa Şubesi'ne üye özürlü 18 kişi teknolojinin son harikası olan akülü tek kişilik kullanımlı sandalye dağıtımında duygulu anlar yaşandı. Karaköprü Belediyesi tarafından yer tahsisi yapılan ve inşaat devam eden atölyede yapılan törene Vali Yardımcısı Salih Gelgeç, Karaköprü Belediye Başkanı Ahmet Güzel, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ekinci, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Kuş, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Zahit, İş Kur İl Müdürü Vahap Tama ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire amirleri, siyasiler ve iş adamları katıldı.

Omurilik Felçliler Derneği Başkanı Habip Polat ve Karaköprü Belediye Başkanı Ahmet Güzel'in ev sahipliğinde yapılan sandalye dağıtım töreninde Mehmet Alican'a akülü sandalyesini hediye eden Vali Yardımcısı Salih Gelgeç, "Biz özürlü arkadaşlarımıza özürlü gözle bakmıyoruz. Bugün burada herkes onlara destek olmaya gelmiş. Biz Valilik olarak üzerimize düşen her türlü fedakarlığı yapıyoruz. Desteklerimiz devam edecektir" dedi.

Mehmet Ayaz isimli özürlü çocuğa sandalyesini veren AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Mehmet Ekinci ise, "Karaköprü'de özürlüler için çok güzel bir oluşum başlatılmış. Özürlülere iş imkanı için alt yapıya başlanmış. Biz de destek vererek bu arkadaşlarımızı inşallah meslek sahibi yapacağız. Bu konuda Karaköprü Belediye Başkanımız ve Omurilik Felçliler Derneği’ni kutlarım" diye konuştu.

Yaklaşık bir yıl önce Belediyeye ait bin 500 metrekare alanı kapsayan bir arsayı Omurilik Felçliler Derneğine hibe ederek ve kurulması planlanan atölyenin alt yapısını tamamlayan Karaköprü Belediye Başkanı Ahmet Güzel, "Bedensel engelli bu arkadaşlarla aynı havayı, aynı tabiatı paylaşıyoruz. Yarın bizim de bedensel olmayacağımızın garantisini kim verebilir? Biz onlara her türlü desteği veriyoruz, vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Omurilik Felçliler Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Habip Polat ise tören sonrası yaptığı konuşmada, dernek için yer tahsisi yapan ve desteklerini esirgemeyen Vali Yusuf Yavaşcan'a, Karaköprü Belediye Başkanı Ahmet Güzel ve İş Kur İl Müdürü Vahap Tama'ya teşekkür ettiğini söyledi.

(FÖ-OÇ-Y) 15.04.2008 17:12 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Beypazarı soda doğurganlığı mı etkiliyor? Beypazarı ne içeriyor? İsviçre Beypazarı sodayı neden yasakladı? Beypazarı soda yasaklandı mı? Beypazarı sodada bor mu var? Beypazarı açıklama yaptı mı? Barcelona-PSG maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Barcelona-PSG maçı şifresiz mi? 16 Nisan 2024 Salı Yayın akışı! Bugün kanallarda ne var? Bugün hangi diziler var? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mart Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? WhatsApp uçtan uca şifreleme nedir, neden değişir? Uçtan uca şifreleme nasıl çalışır? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? 16 Nisan baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title