Haberler

Şanlıurfa'da 10 Bin 7 Öğrenci Oks İçin Ter Döktü

Ortaöğretim Kurumları Seçme Sınavı (Oks), Sona Erdi. Şanlıurfa İl Genelinde 10 Bin 7 Öğrenci Oks İçin Ter Döktü.

Ortaöğretim Kurumları Seçme Sınavı (OKS), sona erdi. Şanlıurfa il genelinde 10 bin 7 öğrenci OKS için ter döktü.

Fen, Anadolu, Sosyal Bilimler, Sağlık Meslek liseleri ve Yabancı Dil Ağırlıklı liselere girmek isteyen öğrenciler ile Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk'tan yararlanmak isteyen öğrencilerin girdiği OKS sınavı, saat 10:00'da başlamıştı. Öğrenciler, 2 saat süren sınavda, aileleri ise okul bahçesinde ter döktü. Cengiz Topel ve Bahçelievler İlköğretim Okulları'nda çocuklarının sınavdan çıkışını bekleyen velilerden bazıları el işi yaparak vakit geçirirken, bazıları çocuklarının başarılı olması için Kur'an-ı

Kerim okudu, dua etti.

2 saatlik maratonun ardından sınavdan çıkan öğrenciler okul kapısında görülünce, ailelerin heyecanlı bekleyişi sona erdi. Öğrencilerden kimileri soruları kolay bulurken, kimisi matematik ile fen sorularının zor olmasından, kimisi de zamanın kısalığından yakındı.

Şanlıurfa'da OKS sınavlarına merkezde 19; Siverek, Viranşehir ve Birecik ilçelerinde ise 14 okul olmak üzere toplam 33 okulda, 10 bin 7 öğrencinin sınavlara girmesi bekleniyordu.

(FÖ-FÖ-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title