Haberler

Şanlıurfa: Chp Milletvekili Melik Tbmm'ye Soru Önergesi Verdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa Milletvekili Vedat Melik, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) kente ne zaman Adli Tıp Kurumu kurulacağına dair soru önergesi verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa Milletvekili Vedat Melik, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) kente ne zaman Adli Tıp Kurumu kurulacağına dair soru önergesi verdi.

CHP Şanlıurfa Milletvekili Vedat Melik soru önergesinde, "Bilindiği üzere 6 Ağustos 2006 tarihinde kentin ana sulama kanalının Harran İlçesi sınırları içindeki bölümünde bir aracın sulama kanalına uçması sonucu 9 kişi yaşamını yitirmişti. Bu korkunç kaza henüz hafızalardayken 10 Ağustos 2006 tarihinde aynı köy halkından içerisinde 4 vatandaşın olduğu da yine araçlarıyla sulama kanalına uçmuş ve hayatını kaybetmiştir. Yaşanan bu olaylar sonrasında savcılık 6 Ağustos 2006 tarihinde vefat eden 9 kişinin kesin ölüm nedenlerinin belirlenebilmesi amacıyla Adli Tıp incelemesi istemiştir. Fakat sözde GAP'ın başkenti sayılan ve nüfusu 2 milyona yaklaşmış ezelden beri adli vakaların çok sık yaşandığı ilimizde Adli Tıp Kurumu'nun bulunmaması nedeniyle, cenazeler oldukça ilkel şartlarda ve insan haysiyetini incitecek bir özensizlikle Adana Adli Tıp Kurumu'na götürülmüştür. Buna ilişkin olarak ilimizde bugüne kadar Adli Tıp Kurumu neden kurulmamıştır? Cenazelerin bölgenin iklim şartları da göz önüne alındığında ilkel bir şekilde Adana'ya taşınması doğru mudur? Başka bir şekilde taşınması (ambulanslarla) mümkün değil miydi? Şanlıurfa'nın yaşadığı bu olumsuzluğu gidermek için ilimizde bir Adli Tıp Kurumu açmayı planlamakta mısınız? Şayet böyle bir planlama içerisindeyseniz hangi tarihte Urfa'da Adli Tıp Kurumu açılacaktır?" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title