Haberler

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Çiftçi'ye Silahlı Saldırı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye yönelik silahlı saldırının duyulmasının ardından 500 kişilik kalabalık, belediye önünde toplandı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye yönelik silahlı saldırının duyulmasının ardından 500 kişilik kalabalık, belediye önünde toplandı. Kalabalık saldırıya uğrayan Çiftçi'ye yönelik destek sloganı atarken, belediye çevresinde de polisler yoğun önlem aldı. Belediyeye gelen Nihat Çiftçi ise kalabalığı selamlayarak makam odasına çıktı. Çiftçi'ye belediyeye gelen Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili adayı Faruk Çelik geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

VALİ KÜÇÜK TERÖR SALDIRISI

Ziyaretin ardından Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, belediye önünde toplanan kalabalığa hitap etti. Çiftçi'nin yara almadan atlattığı saldırının terör olayı olduğunu ifade eden Vali Küçük şöyle konuştu

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Siverek'teki çalışmasını tamamlayıp Şanlıurfa'ya dönerken Siverek çıkışında çapraz ateşe düştü. Bu saldırı çift tarafı olarak yapılmıştır. Başkanın konvoyu 3 araçtan oluşmaktadır. Bu araçların 2'sine isabet edilmiştir. Allah'a şükürler olsun ki belediye başkanımız yara almadan saldırıdan kurtulmuştur. Bu saldırıda korumalar da yaralanmazken, araçlarda hasar oluştu. Bize gelen ilk bilgiler bunun bir terör saldırısı olduğu yönündedir. Bu husus ardından güvenlik güçlerimiz bölgede geniş çaplı bir arama operasyonu yürütmeye başladı. Ben bu saldırıyı lanetle kınıyorum. Bütün Şanlıurfa'ya geçmiş olsun diyorum.

BAŞKAN ÇİFTÇİ'DEN SAĞDUYU ÇAĞRISI

Vali Küçük'ün ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Siverek'te yapımı tamamlanan tesislerin açılışını yaptıklarını ve çeşitli incelemelerin ardından akşam kente dönmek için yola çıktıklarını belirterek, Siverek'ten çıktıktan yaklaşık 5-10 kilometre sonra çapraz ateş arasında kaldık. Şunu belirtmek istiyorum. Rabbimin vermiş olduğu canı ancak rabbim alır. Hiçbir şiddet, hiçbir güç bizi partimizden ve Şanlıurfa'ya olan aşkımızdan ayıramaz. Şanlıurfa'mız bir huzur ve barış şehridir. Ne olursa olsun biz Siverek'in su sorununu çözmek istiyoruz. Biz hizmet insanıyız, biz kendimizi halka adammışız. Ben kamuoyunun sağduyulu olmasını istiyorum diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Faruk Çelik Şanlıurfa Ak Parti Siverek Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title