Haberler

Şanlıurfa Bakan Atalay'dan 3 İle 'Büyükşehir' Olma Sinyali

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Statüsü Gereği Nüfusu Büyük Olan Kentlerin 'büyükşehir' Statüsüne Kavuşması İçin Çalışmalar Yapıldığını Söyledi. Şu Anda Büyükşehir Olması İçin Şanlıurfa, Malatya ve Denizli İçin Ellerinde Bir Taslak Bulunduğunu İfade Eden Bakan Atalay, "bu Çalışmayı Yeni Yasama Döneminde Bitirmeyi Umut Ediyoruz" Dedi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, statüsü gereği nüfusu büyük olan kentlerin 'Büyükşehir' statüsüne kavuşması için çalışmalar yapıldığını söyledi. Şu anda büyükşehir olması için Şanlıurfa, Malatya ve Denizli için ellerinde bir taslak bulunduğunu ifade eden Bakan Atalay, "Bu çalışmayı yeni yasama döneminde bitirmeyi umut ediyoruz" dedi.

Geçen salı günü, referandum öncesi alınan tedbirlere ilişkin olarak Şanlıurfa, Adıyaman, Mardin ve Şırnak illerinin Vali, Emniyet Müdürü ve Jandarma Komutanları ile toplantı yapmak üzere Şanlıurfa'ya gelen Bakan Atalay, akşam saatlerinde sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine 12 Eylül'de oylamaya sunulacak olan anayasa paketinin içeriğini anlattı.

Konuşmasının son bölümünde Bakan Atalay'a bir sivil toplum kuruluşu temsilcisi, "Şanlıurfa ne zaman Büyükşehir olacak?" sorusunu yöneltti. Soru üzerine hükümet olarak bu yönde bir çalışma yürüttüklerini ve ilk sırada Şanlıurfa olmak üzere Malatya ve Denizli'yi büyükşehir yapma konusunda ellerinde bir taslak bulunduğunu belirten Bakan Atalay, şöyle devam etti:

"Bir kentin büyükşehir olması için öncellikli olarak yasa çıkacak. Ama bu çalışma Bakanlığımızda taslak olarak mevcut. Yani hangi illerimiz o nüfus kriterini karışlar, bu çalışmanın içerisinde Şanlıurfa birinci sırada yer alıyor. Şimdiki taslağın içerisinde, bu çalışmayı sonbaharda, yeni yasama döneminde bitiririz diye umut ediyorum. Bizim de isteğimiz bu yönde. Şanlıurfa, Malatya, Denizli gibi bazı illerimizi nüfusu o kriteri karşılayan illerimizi büyükşehir yapma yönünde çalışıyoruz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title