Haberler

'Şanlı Yürüyüş'e Binler Katıldı

Güncelleme:

Urfa'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 96'ıncı yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen 'Şanlı Yürüyüş' etkinliğine katılım yoğun oldu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından 11 Nisan Kurtuluş etkinlikleri, binlerce yerli ve yabancı misafirin katıldığı 'Şanlı Kortej Yürüyüşü' yapıldı.

Balıklıgöl platosundan başlayan kortej yürüyüşüne; Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Halil Özcan, Mehmet Ali Cevheri, AK Parti Şanlıurfa Eski Milletvekili Hamide Sürücü, Eyyübiye İlçe Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Haliliye İlçe Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Karaköprü İlçe Belediye Başkanı Metin Baydilli, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, İl Jandarma Komutanı Selman Kömürcü, İl Emniyet Müdürü Eyyüp Pınarbaşı, STK Temsilcileri, şehit yakınları, gaziler ile yerli yabancı binlerce vatandaş katıldı.

Mehter takımı eşliğinde binlerce vatandaşın eşlik ettiği yoğun ilgi gören 'Şanlı Yürüyüş', Balıklıgöl platosundan başlayarak tarihi Divanyolu'ndan devam etti. Yürüyüşü izleyen vatandaşlar tarafından güllerin atıldığı ve destek verdiği kortej yürüyüşü Rabia Meydanında gerçekleştirilen mehteran ve yedi bölgenin halk oyunları gösterileriyle devam etti.

ÇİFTÇİ: ZAFER; BİRLİK VE BERABERLİĞİNDİR

Rabia Meydanında gösteriyi izlemeye gelen binlerce vatandaşa seslenen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, tüm Şanlıurfalıların 11 Nisan Kurtuluş Bayramını kutlayarak katılım gösteren herkese teşekkür etti. 11 Nisan'ın Şanlıurfa'da yaşayan Türk, Kürt ve Arap topluluklarının birlik içerisinde bu kutsal toprakları kanlarıyla elde ettikleri söyleyen Başkan Nihat Çiftçi, "Birlik ve beraberlik ile Şanlıurfa'mızı kurtaran başta Onikiler olmak üzere tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet dileyerek şükranlarımızı belirtiyorum. Hamdolsun bizlere bu kutsal toprakları ve güzel Peygamberler şehrini bıraktılar. Allah'ın izniyle bizler de çok çalışarak Şanlıurfa'yı gelecek nesillere bırakacağız. 96 yıl önce hiçbir düzenli ordu olmadan birlik ve beraberlik içerisinde elde edilen zaferi hamdolsun Cumhurbaşkanımız, TBMM'si ve Başbakanımız unutmayarak hak ettiğimiz İstiklal Madalyasını bizlere verdiler. Hakkımız olan elde edilen bu zafere istinaden İstiklal Madalyasını dün itibariyle hak kazanmıştır. Birlik ve beraberliğe önem veren bir şehiriz ve bu yüzden alacağımız İstiklal Madalyasının manevi değeri çok büyüktür" şeklinde konuştu.

KÜÇÜK: 11 NİSAN ZAFER VE GURUR GÜNÜDÜR

Kurtuluş Gününün Şanlıurfa için zafer ve gurur günü olduğunu belirten Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ise, "Şanlıurfa'nın düşman İşgalinden kurtuluşunun 96. yılını kutlamanın onur ve gurunu yaşıyoruz. Şanlıurfa'nın düzenli ordusu olmadan birlik ve beraberlik içerisinde teşkilatlanarak Onikilerin önderliğinde kanları pahasına mücadele vermişlerdir. Buradaki tüm şehitlerimizi ve rahmetli olan tüm gazilerimizi yâd ediyorum. Bugünde bu kutsal toprakları farklı bir noktaya taşımaya planlayanlara da Şanlıurfalılar yine aynı şekilde müsaade etmemiştir" dedi.

ÖZCAN: EMANETİ GELECEK NESİLLERE AKTARACAĞIZ

Şanlıurfa'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 96. Yıldönümünü kutlayan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, "96 yıl önce Onikiler ile temsil edilen ruhun bizlere kadar huzur, birlik ve kardeşlik içersinde nasıl ulaştıysa bizler de bu emaneti bizden sonra gelecek olan nesillere aktaracağız. 96 yıl önce hayatını kaybeden şehitlerimize Yüce Allah'tan rahmet diliyorum. Şehit ve gazilerimiz üstlerine düşeni fazlasıyla yaptı. Şanlıurfa bir huzur kentidir. Hep birlikte Şanlıurfa'nın huzurunu korumaya devam edeceğiz" dedi.

CEVHERİ: ŞEHİTLERİMİZİ MİNNETLE ANIYORUM

Konuşma kürsüsüne elinde Türk Bayrağı ile çıkan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri ise,"Ecdadımız bu vatan, bayrak ve bu güzel topraklar uğruna şehit oldu. Toprakları toprak yapan üstünde kandır. Toprak eğer üstünde ölen varsa vatandır. Ne mutlu ki milli mücadeleyi başlatan Onikilerin ve o ecdatların torunuyuz. Kurtuluş mücadelesinde şanlı ecdadımız bu mücadeleyi göstermiş olmasaydı bugün bu şanlı bayrağı elimde dalgalandıramazdım. Bu vatan uğrunda hayatlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle anıyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisinde 4 parti bir araya gelerek ve tüm partililerin desteklerini alarak Şanlıurfa'ya İstiklal Madalyası verildi" dedi. Konuşmalarının ardından program Rabia Meydanında yedi farklı bölgenin halk gösterileri ile devam etti.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Şanlıurfa Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title