Haberler

Sanko Enerji'den Geleceğin Yazılımcılarına Destek

Sanko Enerji sponsorluğunda gerçekleştirilen 10. kodlama ve robotik uygulama atölyesinde konuşan Rize Valisi Erdoğan Bektaş, "Yani gelecekte Türkiye yazılan senaryolara uyan değil, senaryo yazan bir ülke olmalıdır” dedi.

Sanko Enerji sponsorluğunda gerçekleştirilen 10. kodlama ve robotik uygulama atölyesinde konuşan Rize Valisi Erdoğan Bektaş, "Yani gelecekte Türkiye yazılan senaryolara uyan değil, senaryo yazan bir ülke olmalıdır" dedi.

Rize'de Sanko Enerji sponsorluğunda İkizdere Atatürk Ortaokulu'nda gerçekleşen 10. Kodlama ve Robotik Uygulama Atölyesine Rize Valisi Erdoğan Bektaş da katıldı. Programda konuşan Vali Bektaş, "Eğer gelecekte iddialı bir ülke olmak istiyorsak, başkalarının ürettiği ürünleri kullanmak yerine bizim teknisyen ve mühendislerimizin ürettiği ürünleri kullanmalıyız. Yani gelecekte Türkiye yazılan senaryolara uyan değil, senaryo yazan bir ülke olmalıdır" dedi. Bektaş, "Geleceğin Yazılımcıları Rize'de Yetişiyor" Sloganı ile başlattıkları uygulamaya Sanko Enerji'nin de katkı verdiğini hatırlatarak, gelişen dünya düzenine ayak uydurabilmek için ülkelerin kendi kodlama sistemi, kendi bilişim programlarını oluşturarak, kendi teknik elemanlarını yetiştirmek zorunda olduğunu söyledi. "Eğer gelecekte iddialı bir ülke olmak istiyorsak, başkalarının ürettiği ürünleri kullanmak yerine bizim teknisyen ve mühendislerimizin ürettiği ürünleri kullanmalıyız" diyen Bektaş, şöyle devam etti:

"Yani gelecekte Türkiye yazılan senaryolara uyan değil, senaryo yazan bir ülke olmalıdır. Bunun için de çocuklarımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlamak zorundayız. Geleceğin yazılımcılarını keşfedebilmek adına kodlama projesi kapsamında tüm 5'inci ve 6'ıncı sınıf öğrencilerine bu eğitimin veriliyor. Projemiz il genelinde büyük başarıyla yürütülüyor. Öğrencilerimiz arasında seçim yapmadan fırsat eşitliği sağlayarak bütün kabiliyetleri keşfetmeye çalışıyoruz. Kıyıda köşede kalmış bir kabiliyeti görmez ve onu gözden kaçırırsak belki de ülkemizin geleceğini gözden kaçırmış oluruz. Bu bilinçle bütün çocuklarımıza hitap eden altyapı oluşturduk ve Rize'nin tamamında projeyi uyulamaya geçirdik. Katkı sağlayan herkese teşekkür ederim."

Konuşmaların ardından 10'uncu Kodlama ve Robotik Uygulama Atölyesinin oluşturulmasında sponsor olan Sanko Enerji adına Harun Taş'a Vali Erdoğan Bektaş tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Yılmaz, İkizdere Kaymakamı Adem Topaca, Derepazarı Kaymakamı Selçuk Köksal, Kalkandere Kaymakamı Sercan Yılmaz, İkizdere Belediye Başkanı Hasan Köseoğlu, İkizdere İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Gündüz ile kodlama projesinde görev alan öğretmen, öğrenci ve diğer yetkililerin katıldığı tören sırasında, Uluslararası Enformatik ve Bilgi - İşlemsel Düşünme Etkinliğinde, dereceye giren Melisa Hamzaoğlu ve Atatürk Ortaokulu bünyesinde gerçekleştirilen "İcat çıkarma" adlı teknolojik fikir yarışmasında dereceye giren Hatice Meriç, Barışhan Birinci ve Fırat Gündoğan'a hediyeler verildi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Erdoğan Bektaş Türkiye Sanko Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title