Haberler

Sanki Kalemle İşlenmiş

Afyonkarahisar’da bir mermer ocağından çıkarılan yaklaşık 1,5 ton ağırlığındaki mermer bloku fabrikaya götürüp işleyen işçiler, kesilen bir parça üzerinde ortaya çıkan kadın figürünü görünce gözlerine inanamadılar.

Afyonkarahisar’ın Anıtkaya Köyü yakınlarında bulunan bir mermer ocağında bir hafta önce 1,5 tonluk bir blok çıkaran işçiler, mermeri işlemek üzere fabrikaya götürdü. “Siyah taş” olarak adlandırılan bloğu fabrikada işlemeye başlayan işçiler, bloğu dikdörtgen şeklinde küçük parçalara ayırarak cilaladılar. Daha sonra kesilen parçalardan birinin üzerinde bir şekil olduğunu fark eden işçiler durumu hemen maden mühendisleri ve ocak sahibine bildiler. Ocak sahibi Bektaş Taylan, işçilerin getirdiği mermer parçasını incelediğinde, mermerin üzerinde bir kadın portresi olduğunu gördü. Şaşkınlığını gizleyemeyen ve ilk defa böyle bir olayla karşılaşan Taylan, mermeri alarak diğer madenci arkadaşlarına gösterdi.

KALEMLERLE İŞLENMİŞ GİBİ

Eşine az rastlanan olayda bu ilginç doğa olayından bir kadın portresinin sanki mermere kalemlerle işlendiği gözlenirken, kadın portresini andıran figürde gözler, burun, ağız, çene ve saçlar belirgin bir şekilde görünmesi dikkat çekti.

AYNI OCAKTA DAHA ÖNCE DE BLOKLARIN ÜZERİNDE BARIŞ MANÇO SİLÜETİ ÇIKMIŞ

30 yıllık madencilik hayatından ilk defa böyle bir olayla karşılaşan ve şaşkınlığını gizleyemeyen mermer ocağı işletmecisi Bektaş Taylan, üzerinde kadın figürü olan mermeri sergilemeye düşündüğünü kaydederek, şunları söyledi:

“Ben 30 yıllık madenciyim ve ilk defa böyle bir olayla karşılaştım. Bu olayın dışında aynı ocakta mermer blokların üzerinde Barış Manço’nun figürü ile karşılaşmıştım. Onu da gazeteler yazmışlardı, 5 sene önce. Burada moloz diye tabir edilen üst taşları kesip, cilaladığımızda baktık bir resim var. Eşe dosta gösterdik ‘Bu Meryem Ana’nın fotoğrafı’ dediler. Tamamen tesadüf eseri bulduk. Kestikten fayans diye tabir ettiğimiz taş haline gelince bunu fark ettik. Taşı henüz bir yere göstermedik. Bunu sergilemeyiz diye düşünüyorum. Görünce çok şaşırdık. Tam bir doğa harikası.”

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Barış Manço Anıtkaya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title