Haberler

Sanık Eski Uzman Cin: "Sırtında Bayrak Olan 2 Kişinin Vurulduğunu Gördüm"

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığının Beştepe’deki Karargahında yaşanan eylemlere ilişkin açılan davada savunma yapan sanık eski Uzman Erbaş Akif Cin, "Tabur Komutanımız Yarbay Ertuğrul Terzi, piyade tüfeğiyle sağa-sola rastgele ateş etmeye başladı.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığının Beştepe'deki Karargahında yaşanan eylemlere ilişkin açılan davada savunma yapan sanık eski Uzman Erbaş Akif Cin, "Tabur Komutanımız Yarbay Ertuğrul Terzi, piyade tüfeğiyle sağa-sola rastgele ateş etmeye başladı. Sırtında bayrak olan 2 kişinin vurulduğunu gördüm" dedi.

Fetullahçı terör örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığının Beştepe'deki Karargahında yaşanan eylemlere ilişkin 244 sanık hakkında açılan davanın ikinci celsesi başladı. Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları kampüsündeki duruşma salonunda görülen davaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar, sanık yakınları, taraf avukatları ve müştekiler katıldı.

Sanık eski Uzman Erbaş Akif Cin, hakkındaki iddiaları kabul etmeyerek, suçsuz olduğunu savundu. Olay tarihinde Mamak 28. Mekanize Tugay Komutanlığında sözleşmeli uzman erbaş olarak görev yaptığını belirten Cin, bölük komutanının kendisini arayarak tabur komutanı olan sanık eski Yarbay Ertuğrul Terzi'nin hafta sonu alarm vereceğini söylediğini anlattı. Cin, verilen emir üzerine teçhizatlı bir şekilde garajlar bölgesine geçtiklerini, ZPT araçlarından birinin şoförü olarak kendisine görev verildiğini kaydetti.

"Sırtında bayrak olan 2 kişiyi vurdu"

Sanık Terzi'nin emri üzerine Beştepe'ye doğru ilerlediklerini anlatan Cin, "Jandarma Genel Komutanlığı önüne geldiğimizde halkın araçların önünü kestiğini gördüm. Tabur Komutanımız Ertuğrul Terzi, elinde tabancayla araçtan indi ve halka 'gidin, biz sizin için buraya geldik' dedi. Halk geri adım atmayınca Ertuğrul Terzi havaya ateş etmeye başladı. Burada bir şarjör mermi boşalttı. Daha sonra piyade tüfeğiyle sağa-sola rastgele ateş etmeye başladı. Sırtında bayrak olan 2 kişinin vurulduğunu gördüm. Daha sonra emniyette şehit olduklarını öğrendim" diye konuştu.

"Helikopterlerden halkın üzerine ateş açıldığına şahit oldum"

Cin, Jandarma Genel Komutanlığı önüne gelen polis araçlarına karargah içinden ateş açıldığını gördüğünü vurguladı. Sivillerin ateş açılması sonucu bacaklarından yaralandığını gördüğünü aktaran Cin, "O sırada köprünün üzerinde olan vatandaşlara helikopterin ateş açtığını gördüm. Açılan ateş sonucunda 4 yada 5 kişinin vurulduğuna şahit oldum" ifadelerini kullandı.

"Gerekirse burada öleceğiz. Ölmek var dönmek yok"

Cin, Terzi'nin emrindeki askerlere ateş emri verdiğini, Terzi'nin de havaya ateş ettiğini aktararak, "Kuledeki bir astsubay havaya iki kez ateş etti. Ben bunu görünce ayağından tutarak engellemeye çalıştım. Daha sonra polis olan kuzenim beni aradı ve telefonla konuştuk. Bize terör saldırısı olduğunu söylediklerini, şimdi de Jandarma Genel Komutanlığının önünde olduğumuzu söyledim. O da bana 'bu FETÖ'cülerin darbesi' dedi ve beni tekrardan arayacağını söyledi. Ertuğrul Terzi, o gece sürekli telefonla görüşüyordu. Bir görüşmesinde 'Gerekirse burada öleceğiz. Ölmek var dönmek yok' diyordu. Ertuğrul Terzi'yi vurmak için izin istedim. Yanımda bulunanlar buna şahit" diye konuştu.

"Sırtında bayrağı olan kişiyi vurduğunda senin darbeci anladım"

Daha sonra Cin'in çapraz sorgusuna geçildi. Mahkemeden söz alan Terzi, "Benim darbeci olduğumu nereden anladın?" sorusunu yöneltti. Cin, "Sırtında bayrağı olan kişiyi vurduğunda senin darbeci olduğunu anladım. Bölük komutanım izin verseydi seni vuracaktım" dedi.

Duruşma, verilen öğle arasının ardından devam edilecek. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Beştepe Sincan Mamak 3. Sayfa Haberler

title