Haberler

Sanığın, Manisa Ruh Sağlığı Hastanesinden Taburcu Edildiği İddiası

Manisa Sağlık Müdürlüğü, Adli Tıp Kurumu'nun cezai ehliyeti olmadığı yönünde rapor verdiği sanığın, hastaneye sevk edildikten 1 ay sonra taburcu edildiği yönündeki iddianın doğru olmadığını bildirdi.

Manisa Sağlık Müdürlüğü, Adli Tıp Kurumu'nun cezai ehliyeti olmadığı yönünde rapor verdiği sanığın, hastaneye sevk edildikten 1 ay sonra taburcu edildiği yönündeki iddianın doğru olmadığını bildirdi.

Manisa İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, İzmir'de adam öldürmeye teşebbüs suçundan yargılanan ve Adli Tıp'ın raporu doğrultusunda Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne gönderilen A.B'nin halen hastanede olduğu kaydedildi.

Açıklamada, Hastane Sağlık Kurulunun raporunda, toplumun güvencesi açısından beş yıl süre ile üçer aylık aralılarla bölgesine en yakın tam teşekküllü bir devlet hastanesinde kontrol muayenelerini yaptırmak kaydıyla söz konusu kişinin taburcu edilebileceğinin anlatıldığı belirtildi.

Bu raporun, hastanın hastanede yatarak tedavisinin devam etmesine gerek olmadığı, bundan sonraki tedavilerinin takip ve kontrol altında evinde yapılabileceği, ancak bu kontroller sırasında ihtiyaç duyulması halinde yeniden hastaneye yatırılabileceği anlamına geldiği ifade edilen açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"İzmir 11'nci Ağır Ceza Mahkemesi, hastanenin bu raporu üzerine sürenin henüz kısa olduğunu belirterek hastanın taburcu edilmemesini istemiştir. Mahkeme kararı ile hastanemize yatırılan hastanın taburcu edilme kararı da mahkemenin takdirindedir. Dolayısıyla mahkemenin kararı doğrultusunda hasta taburcu edilmemiş olup, hastanemizde yatmaya devam etmektedir.

Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıları Hastanesi tarafından verilen Sağlık Kurulu Raporu hastanın tıbbi durumunu ifade eden ve konunun uzmanları tarafından verilmiş bir rapordur. Mahkemenin kararı ise şahsın hukuki durumunu ifade eden bir yargı kararıdır. Hastanın tıbbi durumu taburcu edilmeye uygun olmasına rağmen mahkemenin kararı gereği taburcu edilmemiştir."

- MANİSA

Kaynak: AA / Yerel

Adli Tıp Kurumu İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title