Haberler

Sani Konukoğlu Hastanesi'nde "Cildiniz Yaza Hazır mı" Konulu Konferans

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Sağlık Merkezi Sorumlusu Feray Güzel, Cildin Canlılığının, Parlaklığının ve Diriliğinin, En Önemli Sağlık Göstergelerinden Biri Olduğunu Söyledi.

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Sağlık Merkezi Sorumlusu Feray Güzel, cildin canlılığının, parlaklığının ve diriliğinin, en önemli sağlık göstergelerinden biri olduğunu söyledi.

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Sağlık Merkezi Sorumlusu Feray Güzel, halka açık olarak düzenlenen konferansta "Cildiniz Yaza Hazır mı" konusunu anlattı. Güzel, ''Sadece estetik açıdan değil, sağlık açısından da cildimizin temizlik ve bakımına özen göstermek, yaşımız ilerledikçe oluşacak kırışıklık ve deformasyon gibi problemlerin önlenmesi bakımından çok faydalıdır'' dedi. Her bay ve bayanın cildini sağlıklı tutabilmesi için bazı konulara hassasiyet göstermesi gerektiğini belirten Güzel, ''Yapılan pek çok araştırma stres, düzensiz yaşam, sigara dumanı ve çok kuru havaların cildin korunma mekanizmasını öldürdüğünü gösteriyor. Cildin yapı taşlarını yok eden her türlü kirlilik, cildin kırışıp sarkmasına neden olur'' diye konuştu.

Sağlık merkezi estetisyeni tarafından çeşitli uygulamaların da gerçekleştirildiği konferansta, Feray Güzel, cilt tipleri, yaşa göre ciltler ve cilt bakımları, bakımlı bir cilt için yapılması gerekenler, nasıl bir nemlendirici kullanılmalı, erkeklerde cilt bakımı, göz, boyun, vücut bakımlarıyla, el ve ayak bakımları konularında da bilgiler verdi.

Yoğun bir katılımın olduğu konferansta Feray Güzel, sunumunun ardından katılımcıların sorularını yanıtladı.

(TB-HE-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title