Haberler

Sandoz, 60 Milyon Dolarla, Eczacılık Ürünleri İhracatında 2006'nın Yıldızı Seçildi

Eşdeğer İlaç Pazarının Dev İsimlerinden Sandoz, İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İmmib) Tarafından Düzenlenen "2006 İhracat Yıldızları Ödülleri"nde, 61 Milyon Dolarlık İhracat Rakamıyla Eczacılık Ürünleri İhracatçıları Arasında Birinciliğe Layık Görüldü.

Eşdeğer ilaç pazarının dev isimlerinden Sandoz, İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) tarafından düzenlenen "2006 İhracat Yıldızları Ödülleri"nde, 61 milyon dolarlık ihracat rakamıyla Eczacılık Ürünleri İhracatçıları arasında birinciliğe layık görüldü.

Türkiye toplam ihracatının üçte birini gerçekleştirerek 28 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşan İMMİB'in (İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri) üyeleri arasında düzenlediği "İhracat Yıldızları" Ödülleri, bu yıl Maden, Demir/Demirdışı, Kimya, Elektrik, Mücevher ve Demir-Çelik olmak üzere toplam 6 birlikten 30 kategoride 90 başarılı ihracatçı şirkete verildi. Dünyada tüm insanların sağlık hizmetlerine ulaşabilmeleri için kaliteli, güvenilir ve erişilebilir ilaçlar üreten ve Türkiye'de ilaç

ihracatında birinci sırada yer alan Sandoz, 2006 yılında da birinciliği elden bırakmadı. Sandoz, 2006 yılında toplam 13 ülkeye direkt olarak gerçekleştirdiği 61 milyon dolarlık ihracatla Eczacılık Ürünleri İhracatçıları arasında en fazla ihracat yapan firma oldu.

Sandoz'un Türkiye ekonomisine katma değer yaratmak hedefinde olduğunu vurgulayan Sandoz Türkiye Ülke Başkanı Clemens von Oswald konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: "Sandoz Türkiye'de ilaç ihracatında birinci sırada yer alıyor. 2006 yılında da bu liderliğimizi sürdürmekten ve İhracat Yıldızları Ödülleri'ne layık görülmekten onur duyuyoruz. Bu, bizler için çok önemli. Çünkü Sandoz olarak amacımız insanları sağlık hizmetlerine en erişilebilir şekilde ulaştırırken, Türkiye pazarını da

büyüterek, ekonomiye katkı sağlamak".

(CHT-ÖK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title