Haberler

Şandır: "Erdoğan'ın Sözü En Tehlikeli Sözdü"

MHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, 'Eğer Türbanı Siyasi Sembol Olarak Kabul Edersek, Toplumu Ayırırız, Çatıştırırız. Başbakan Erdoğan'ın İspanya'da Söylediği Söz, Şu Ana Kadar Söylenmiş En Tehlikeli Sözdü. Biz Bundan Rahatsız Olduk' Dedi.

MHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, ''Eğer türbanı siyasi sembol olarak kabul edersek, toplumu ayırırız, çatıştırırız. Başbakan Erdoğan'ın İspanya'da söylediği söz, şu ana kadar söylenmiş en tehlikeli sözdü. Biz bundan rahatsız olduk'' dedi.

Şandır, Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı Ahmet Ünal'ı ziyaretinde ''Bizim en büyük ortak paydamız demokrasidir. Tüm farklılıklarımızla birlikte demokrasiyi yaşatmaya gayret ediyoruz'' dedi.

Şandır, gazetecilerin MHP'nin başörtüsü konusundaki teklifi ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın açıklamasıyla ilgili sorularını üzerine, ''Bu toplum, başörtüsü tartışmasından rahatsız. Eğer bu ülkenin insanıysak, olanı doğru anlamamız lazım. Bu ülkede geçmişte iki defa başörtüsünden dolayı siyasi parti kapandı. Demokrasi kesintiye uğradı. Demokrasinin her kesintiye uğrayışı, Türkiye'yi 10 yıl geriye götürdü'' diye konuştu.

Türkiye'nin korkuların kuşatmasında sağduyu ile hareket edemediğini savunan Şandır, şunları kaydetti:

''Bu sorun çözülmeli, ancak sokakta çözülmez. Çözüm öncelikle siyasi iktidarın sorumluluğundadır. Çünkü bu mesele, bir kanun meselesidir. Bu, TBMM zemininde tartışılmalı ve çözülmelidir. Ne yazık ki, iktidar partileri bu konuyu bugüne kadar istismar ederek, çözmeden erteleyerek, bir siyasi malzeme olarak kullanageldiler. Bunu sona erdirmek için bir Anayasa teklifi ortaya koyduk.

Eğer türbanı siyasi sembol olarak kabul edersek, toplumu ayırırız, çatıştırırız. Başbakan Erdoğan'ın İspanya'da söylediği söz, şu ana kadar söylenmiş en tehlikeli sözdü. Biz bundan rahatsız olduk. Bu istismarın Başbakan Erdoğan'ın, AK Parti'nin elinden alınması lazım. Yoksa bu toplum inanç değerleri üzerinden çatışır. Eğer başörtüsü takanları bir siyasi örgütün mensupları olarak değerlendirirsek, bu toplumu parçalarız. Başörtülü olanlarla-başörtülü olmayanlar, toplumu bir kavgaya doğru sürükler.''

Şandır, Yalçınkaya'nın açıklamasından, parti kapatılacağı imasının çıkarılmaması gerektiğini de söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title