Haberler

Şandır, Ak Partili İncekara'ya, 'Terbiyesiz' Dediği İçin Özür Diledi

TBMM Genel Kurulu'nda Yaşanan 'Terbiyesiz' Tartışması Sonrasında Bu Sözü Ak Partili Halide İncekara'ya Kullanan MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Genel Kurul'dan Özür Diledi.

TBMM Genel Kurulu'nda yaşanan 'terbiyesiz' tartışması sonrasında bu sözü AK Partili Halide İncekara'ya kullanan MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Genel Kurul'dan özür diledi.

TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmeleri sırasında AK Partili Halide İncekara CHP ile MHP'nin birbiriyle AK Parti'ye karşı 'küfür ve hakaret' ederek muhalefette anlaştıklarını söylemesiyle başlayan tartışmada, MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, İncekara'ya, 'Terbiyesiz' ifadesini kullanmıştı.

Şandır, sonrasında TBMM Başkanlığı'ndan söz istedi ve yaptığı konuşmada sözlerinin ağır olduğu gerekçesiyle özür diledi. "Kullandığım söz ağır olmuştur" diyen Şandır, AK Parti'li İncekara'nın partisini ilzam ettiğini belirterek, "Partim hakkında bir töhmettir, iftiradır. Buna cevaben veridğim konuşmada kullandığım terbiyesiz sözü TBMM'ye yakışmamıştır, TBMM'den özür diliyorum. Bu sözün tutanaklardan çıkarılmasını istiyorum. Bu Meclis elbirliğiyle görevini yapmalıdır. Ama partilerimizi ilzam edici

özellikle MHP için söylüyorum böyle bir usulü yoktur. Sayın İncekara, MHP'nin CHP ile anlaşarak hakaret ve küfür noktasında muhalefet ettiğini söylemiştir. Nerden öğrenmiştir, kendisi böyle bir toplantıda bulunmuş mudur, hangi belgeye dayalıdır. Ama cevabımın ağır olduğunu kabul ediyorum. Böyle bir sözü TBMM'de söylemiş olmaktan üzüntü duyuyorum ve Genel Kurul'dan özür diliyorum" dedi.

(AU-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title