Haberler

Sancaktepeli Gençler Kudüs İçin Buluştu

Sancaktepeli Gençler, Medeniyet Yolcuları Vakfı’nın düzenlediği gecede Kudüs için bir araya geldi.

Sancaktepeli Gençler, Medeniyet Yolcuları Vakfı'nın düzenlediği gecede Kudüs için bir araya geldi.

Sancaktepe'de düzenlenen programda yüzlerce Kudüs için bir araya geldi. Taha Akgül Spor Kompleksi'nde gerçekleşen geceye Ak Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Ak Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Adil Kandemir ile çok sayıda Sancaktepeli genç katıldı.

Yoğun ilgi gösterilen Kudüs'ü anma programı Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Kur'an-ı Kerim Tilaveti ardından Mehter Takımı marşlarıyla salondakileri coşturdu.

"Yürü Aksa'ya" sloganıyla gerçekleşen gecede konuşan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem: "Bugün Kudüs'ü konuşacağız. Kudüs kanayan bir yaramız. Peygamber Efendimizin, Peygamberliğiyle beraber ilk kıblemiz olan Kudüs, bir tarafı ile diyoruz ki Selahattin Eyyübi'den emanet bir tarafı ile Yavuz Sultan Selim'den emanet bir tarafı ile ümmet şuuruyla tarihten bize emanet. Kudüs ilk kıblemizi, Kudüs namusumuz, Kudüs mirasımız, Kudüs kırmızı çizgimiz. Kudüs İsrailliler tarafından işgal edilerek oradaki Filistinli kardeşlerimizim topraklarına, evlerine el konularak 70 yıldır, Mescid-i Aksa ve civarında, o topraklarda yaşayan yerel halka zalim İsrail Devleti adeta kan kusturuyor. En son olarak da ilk kıblemizi Yahudi Devleti'ne Amerika ile beraber ortak karar alarak Kudüs'ü başkent ilan ettiler. Bizde diyoruz ki tüm ümmeti Müslüman olarak, Kudüs Müslümanlarıdır, Müslümanların olarak kalacak. Kıyamete kadarda öyle devam edecek. Arkasından Cumhurbaşkanımız İslam Ülkeleri'ni de İstanbul'da topladı. Oradan orta bir karar çıktı. Yürekli bir şekilde bütün dünyaya haykırdık. Kudüs Filistinli kardeşlerimizin Filistin Devleti'nin başkenti olarak kalacak. Kıyamete kadar orası Ümmeti Müslümanların olarak kalacak. İşte burada da Filistinli kardeşlerimize dualar ediyoruz. Selamlar gönderiyoruz, onların acılarını paylaşıyoruz. ve diyoruz ki Ey Ümmeti Müslüman ayağa kalk ve Kudüs'ü bir başka emellere art niyetli insanların, milletlerin, devletlerin pençesine teslim edilmesine müsaade etme" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yavuz Sultan Selim Sancaktepe İstanbul Kudüs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title