Haberler

Sancaktepe'de Toplu Açılış Töreni

İstanbul'da 11 yıldır büyükşehir belediye başkanlığı görevini yürüten Kadir Topbaş, kentte ilk kez adının verildiği kültür ve sanat merkezini açtı.

İstanbul'da 11 yıldır büyükşehir belediye başkanlığı görevini yürüten Kadir Topbaş, kentte ilk kez adının verildiği kültür ve sanat merkezini açtı.

Topbaş, Sancaktepe'de inşa edilen Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi'nin açılışı öncesinde, AK Parti İstanbul Milletvekili Gürsoy Erol, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Sancaktepe Kaymakamı  Feyzullah Özcan, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ile kendisini karşılayan Mehter Takımı'nın gösterisini izledi.

Beraberindekilerle toplu açılış töreni için kültür merkezine geçen Topbaş, vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılandı.

Kültür merkezinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Orkestralar Müdürlüğü Türk Müziği Korosu konser verdi, Sancaktepe Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü Halkoyunları Ekibi de Van yöresi halk oyunlarını sergiledi.

Topbaş, törende, arzularının bütün ilçelerin medeniyet ölçüsüne kavuşması olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı yerel yönetim anlayışıyla İstanbul'da hizmet üretmeye devam ettiklerini söyledi.

Yıllar önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ile seçim çalışmaları için gezdikleri Sancaktepe'nin, çamur deryasından geçilmeyen, ulaşım imkanı olmayan, adeta terk edilmiş beldelerden oluştuğunu anlatan Topbaş, bunun bir kader olmadığını İstanbullular'a, yaptıkları hizmetlerle gösterdiklerini, Sancaktepe'nin bugün en çok gelişen genç bir ilçe olarak ortaya çıkmasından memnun olduklarını dile getirdi.

"Her yere metro, her yerde metro" dediklerini ve her mahalleye yürüme mesafesine metro istasyonu sözünü verdiklerini belirten Topbaş, bu söylediklerinin dünyanın birçok gelişmiş kentinde dahi olmadığını anlattı.

Metronun kilometresinin 50 milyon dolar gibi çok büyük bir rakam olmasına rağmen vatandaşın kaynakları doğru yerlere kullanıldığı için bu yatırımların yapılabildiğini belirten Topbaş, belediye olarak devlete vadesi gelen bir kuruş borçlarının olmadığını söyledi.

"Daha çok yetki istiyoruz"

Kadir Topbaş, belediyelerin yaptığı hizmetlerin temelinde, yerel yönetimlere verilen yetkilerin olduğunu söyledi.

Daha önce yerel yönetimler konusunda yapılan düzenlemelere değinen Topbaş, şunları kaydetti:

"Rahmetli Turgut Özal, belediyecilikte bu düzenlemeleri yapmasaydı, Sayın Cumhurbaşkanımız bunu geliştirmeseydi, bugün biz bu hizmetleri bu kadar yapamazdık. Bir yerlerde takılırdık. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak daha çok yetki istiyoruz. Diyoruz ki, İstanbul'un trafiğini bize verin, biz yönetelim. Hatta bazı bakanlıkların İstanbul'daki yetkileri bize bırakılsın. Biz bunu İstanbul'u daha iyi yönetelim diye, aksaklıkları gördüğümüz için istiyoruz."

Topbaş, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun "Yoksulluğu bitireceğiz", "Hele bir 4 yıl, hele bir 4 yıl", "Bakın Türkiye ne olacak" dediğini hatırlatarak, "Allah göstermesin" dedi.

Dünyada yoksulluğun bitmeyeceğini, dünyanın en güçlü ülkesi ABD'nin Newyork şehrinde bile evsizlerin yaşadığını, devletin bu insanlarla ilgilenmediğini belirten Topbaş, şunları kaydetti:

"Afrika'daki, Latin Amerika'daki yoksulluğu söylemeyeceğim. Paris'in arka sokakları bile böyle. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun'a söyleyelim de Sayın Kılıçdaroğlu'nu davet etsin. Nasıl olsa burada seçilemeyecek o belli de hiç olmazsa BM'de yoksulluğu giderme formüllerini öğretsin dünyaya. Millet de ondan öğrenir. 'Yoksulluğu ortadan kaldıracağım' diyor. Taşeron işçilik olayını çıkaranlar bunlar."

Topbaş ve beraberindekiler daha sonra kurdele keserek, Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi ile yeniden düzenlenen Övgü Sokak, Mevlana, Kirazlıyol, Mimar Sinan ve Atatürk Caddesi ile Mimar Sinan Bulvarı'nı hizmete açtı.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Recep Tayyip Erdoğan Kadir Topbaş Sancaktepe Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title