Haberler

Sancaktepe Belediyesi'nden Kardeş Şehir Gornji Vakuf'a Spor Salonu

Sancaktepe Belediyesi'nden kardeş şehir Gornji Vakuf'a spor salonuİSTANBUL - Sancaktepe Belediyesi, TİKA işbirliği ile Bosna Hersek'te bulunan kardeş şehir Gornji Vakuf'a bin 500 kişilik çok amaçlı kapalı spor salonu yaptı.

Sancaktepe Belediyesi'nden kardeş şehir Gornji Vakuf'a spor salonu

İSTANBUL - Sancaktepe Belediyesi, TİKA işbirliği ile Bosna Hersek'te bulunan kardeş şehir Gornji Vakuf'a bin 500 kişilik çok amaçlı kapalı spor salonu yaptı.

Sancaktepe Belediyesi ve TİKA işbirliği ile Bosna Hersek'te bulunan kardeş şehir Gornji Vakuf'ta yaptırılan bin 500 kişilik çok amaçlı kapalı spor salonu ve Türkçe sınıfı açılışı Belediye Başkanı İsmail Erdem ve Bosna Hersek Başbakanı Denis Zvizdic'in katıldığı törenle hizmete açıldı.

Tören Sancaktepe Belediyesi'nin mehter takımının gösterisi ile başladı. Mehter marşlarının ardından Gornji Vakuf halk korosu tarafından izleyicilere şarkılar söylendi. Törene Belediye Sancaktepe Başkanı İsmail Erdem'in yanı sıra Bosna Hersek Büyükelçisi Haldun Koç, Bosna Hersek Başbakanı Denis Zvizdic, Federal Bosna Hersek Başkanı Melika Mahmutbegovic, Tika Balkanlar ve Doğu Avrupa Daire Başkanı Mahmut Çevik, Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

Türkiye ve Bosna Hersek arasındaki tarihi, kültürel ve sosyal bağların son dönemde yapılan çalışmalarla daha da güçlendiğini belirten Başkan Erdem, "Kardeş şehir çalışmalarının Türkiye ve Bosna Hersek arasındaki ilişkilerin artmasına katkı sağladığını belirtti. Türkiye'nin her platformda kardeş ülke Bosna Hersek'e destek vermeye devam ettiğini vurgulayan Başkanımız Erdem, "Bizler de yerel idareciler olarak bu ilişkileri taçlandırmak amacıyla Gornji Vakuf Belediyesi ile 2013 yılında kardeş şehir protokolü imzaladık. Sancaktepe Belediyesi Meclisi'nin aldığı karar ile birlikte bugün burada açılışını gerçekleştireceğimiz bin 500 kişi kapasiteli kapalı spor salonunun yapımını üstlenip,kendi bütçemizle bu güzide eseri Bosna Hersek'li kardeşlerimizin hizmetine sunduk. Yapmış olduğumuz dostluk ve kardeşlik anlaşması bundan sonra da devam edecek. Açılışını yapmış olduğumuz Türkçe sınıfının ve spor salonunun ilerde Bosna Hersek adına şampiyon sporcuların yetişmesine vesile olması dileğiyle hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Bosna Hersek Başbakanı Denis Zvizdic ise konuşmasında Türkiye ve Bosna Hersek'in güçlü tarih ve kültür birliğine sahip olduğunu ifade ederek, "Bu işbirliklerinin ilerleyen süreçte daha da güçlü bir şekilde devam edeceğine inanıyorum. Bugün gerçekleştirilen bu proje bu işbirliğinin göstergesidir. Bu projeden dolayı TİKA'ya, Sancaktepe Belediye Başkanı Sayın İsmail Erdem'e bir kez daha teşekkür ediyorum. Spor salonun hizmete girmesiyle Gornji Vakuf bölgesinde başarılı sporcuların yetişeceğine inanıyorum" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İsmail Erdem Sancaktepe Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title