Haberler

Sancaktepe Belediyesi Hizmet Binası Temel Atma Töreni

Milli Savunma Bakanı Yılmaz: "Türkiye kaybederse herkes kaybediyor, Türkiye kazanırsa herkes kazanacak" İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Topbaş: "Devamlı otobüs alıyoruz. Maalesef 99 otobüsümüzü yaktılar"

Sancaktepe Belediyesi'nin yeni hizmet binasının temeli düzenlenen törenle atıldı.

Sancaktepe'deki törende konuşan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, halka hizmeti Hak'ka hizmet bilen bir kadronun eserine şahitlik etmek için törene gelen kişilere teşekkür etti.

Bakan Yılmaz, tek gayelerinin halka daha iyi hizmet verebilmek olduğunu anlatarak, "Biz kavga için ve kavga çıkarmak için gelmedik. Kavga çıkarmak ve bahane aramak için de gelmedik. Bizim işimiz sevgi ve hizmet işi. Allah bu yolda yolumuzu açık etsin. Biz milletimizle beraber yürüyeceğiz" dedi.

Türkiye'nin hedefinin çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine yükselmek  olduğunu ifade eden Yılmaz, "Milletle beraber yürüyerek, 75 milyon el ele inşallah bu hedefe ulaşacağız. Türkiye kaybederse herkes kaybediyor, Türkiye kazanırsa herkes kazanacak. Biz Türkiye'yi kazandırmak için varız. İnşallah Türkiye'nin de İstanbul'un da yarını bugünden daha iyi olacaktır" diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem de şehirleşmede geniş meydanların, bulvarların ve parkların bulunmasının önemli olduğunu bildirdi.

Gezi Parkı'nda yaşanan olaylara değinen Erdem, şunları söyledi:

"İstanbul çevreciliği Başbakanımızla tanıdı. Son bir ay gereksiz yere işgal edenler, ülkemizi dışarıya karşı mahçup duruma düşürenler, sanki Türkiye'de büyük sıkıntılar varmış gibi yaygaralar koparanlar neredeler? Onlar teşekkür özürlü. Onların işi gücü problem aramak, aradıkları problemlerden yola çıkarak sıkıntılar üretmek. Çevre duyarlılığı olanlara saygı duyarız. Çünkü biz çevreciyiz. Biz 'Ağaç kesenin başını keserim' diyen bir medeniyetin mensuplarıyız. Biz ağaç kesmiyoruz. Ağaçları bir yerden bir yere naklediyoruz. Bu duyarlılığı yapanların belediyelerine bakalım. Ne kadar ağaç katlettiklerini baktığımız zaman göreceğiz."

Topbaş: "Bir tarafta yapanlar, diğer tarafta yıkanlar"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise İstanbul'un alt yapı ve ulaşımla ilgili yatırımları hakkında bilgi verdi.

Geçmişte İstanbul'da suların akmadığı bir dönem yaşandığına dikkati çeken Topbaş, bugün İstanbul'da birçok belediyede başarılı hizmetler verildiğini söyledi.

Topbaş, şöyle devam etti:

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak bu yıl ilçelerde medeniyet aracı olarak bilinen ve toplu taşıma aracı olan metrolarla ilgili çalışmaları sürdürmekteyiz. Devamlı otobüs alıyoruz. Maalesef 99 otobüsümüzü yaktılar. Bir tarafta yapanlar, diğer tarafta yıkanlar... Biz hizmet etmeye devam edeceğiz. Bazı bölgelerde otobüs seferlerinde eksikliklerden bahsediliyor. Milletin kullandığı araçları ne hale getirdikleri, milletin gözü önünde cereyan etti."

Sancaktepe'deki metro hattına değinen Topbaş, "İstanbul'un her noktasına en doğudan en batıya gidebilecek sistemleri birbirine bağlayan metro sistemlerimizi başlattık. Üsküdar-Sancaktepe-Çekmeköy metro hattı 20 kilometre. İnşallah 2015 sonuna doğru açacağız. Sancaktepe'den metroya bindiğiniz zaman 24 dakika sonra Üsküdar'da, 44 dakika sonra Taksim'desiniz ve 64 dakika sonra havaalanında olacaksınız. Sancaktepe metroların buluştuğu bir merkez haline geliyor. Bir tanesi 14 kilometrelik Çekmeköy- Sancaktepe- Sultanbeyli hattı, diğeri 17 kilometrelik Kadıköy-Ataşehir-Ümraniye-Sancaktepe-Sultanbeyli metro hattı" diye konuştu.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Babuşçu

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu da hükümetin yeşile önem verdiğini söyleyerek, AK Parti hükümetinin çevre konusunda yaptığı çalışmaları anlattı.

Çalışmalar kapsamında Haliç'in temizlendiğini anımsatan Babuşçu, Haliç'te 39 farklı balık türünün yaşadığını ifade etti.

Babuşçu, Gezi Parkı odaklı gelişmelere değinerek, şunları kaydetti:

"Gezi Parkı özelinde başlayıp bugün gelinen noktada ise çok farklı bir proje olduğunu gördünüz. Dün akşam itibariyle de Lice'de, Lice'yi provoke etmek üzere ortaya koyan bir senaryo için İstiklal'den Taksim'e yürüyenler konusunda bir cümle söylemek istiyorum. 'Lice niye direnecek? Esrar tarlaları daha yaygın olabilsin ve oradan rant elde eden baronlar baronluklarını sürdürebilsinler diye mi Lice direnecek?' diye sormak lazım. Çünkü Lice'de direniş sloganının arka planında, emniyet güçlerinin son dönemde milyar dolara yaklaşan esrar, eroin operasyonları var biliyor musunuz?"

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ise Sancaktepe'nin genç bir ilçe olduğunu, buna rağmen alt yapısının çok geliştiğini belirterek, temeli atılan yeni hizmet binasıyla ilgili bilgiler verdi.

İlçelerinin Anadolu yakasının cazibe merkezi olması için hedef koyduklarını dile getiren Erdem, 5 ayda Sancaktepe'nin imar planlarını hazırladıklarını vurguladı. İlçede sağlık komplekslerinin yapılacağına işaret eden Erdem, "Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük 4 bin yataklı şehir hastanesi Sancaktepe'ye geliyor. Ayrıca 3. köprünün ana çıkış noktası Paşaköy Kavşağı da bizim topraklarımızla buluşuyor. Yani Paşaköy, Samandıra, Sancaktepe ve Osmangazi Mahallesi'nden yine 3. köprüye çıkış bağlantısı gerçekleşmiş olacak" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, yeni hizmet binasının temeli atıldı.

Belediyenin tüm birimlerini tek çatı altında toplayacak yeni hizmet binasında,  Selçuklu mimarisi hakim olacak. Son teknolojiyle donatılacak hizmet binasında 30 bin metrekare kapalı alan, 77 bin metrekare yeşil alan oluşturulacak.

Binanın inşaatının yaklaşık 2 yılda bitirilmesi planlanıyor. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Kadir Topbaş Sancaktepe Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title