Haberler

Antalya'da fabrika çatılarına GES kuracaklara finansman desteği sağlanacak

Güncelleme:

Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB), fabrikasının çatısına güneşten elektrik üretim santrali (GES) kurmak isteyen sanayicilere uygun finansman desteği sunulacak.

Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde ( Osb ), fabrikasının çatısına güneşten elektrik üretim santrali (GES) kurmak isteyen sanayicilere uygun finansman desteği sunulacak.

Antalya Osb'den yapılan açıklamaya göre, QNB Finans Leasing ile bölge sanayicilerinin enerji maliyetlerini düşürecek protokol imzalandı.

Osb'de gerçekleşen imza töreninde Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, protokol ile Çatılara Özgürlük Projesi'ne destek veren finansman kuruluşu sayısının ikiye yükseldiğini belirtti.

Bahar, "Bir finansman kuruluşumuzun daha yenilenebilir enerji kaynaklarının daha etkin kullanılması ve enerjide tam bağımsız bir ülke olma hedefimiz doğrultusunda, bizlerle aynı fikirde olması ve desteğini sunması hem bölge sanayicimiz hem de ülke sanayisi için çok önemli bir adımdır. İmzaladığımız protokol kapsamında, projeleri uygun bulunan bölge sanayicilerimize çatı GES kurulumları için uygun şartlara sahip finansman desteği sağlanacaktır. " ifadesini kullandı.

QNB Finans Leasing Bölge Müdürü Nedim Duman da son yıllarda yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği projeleri için gerekli olan tüm ekipman ve inşaat yatırımlarını finanse ettiklerini kaydetti.

Sürdürülebilirlik ve iklim değişikliği göz önünde bulundurulduğunda yenilenebilir enerji kaynaklarının gündem olmaya devam edeceğine dikkati çeken Duman, "Bu kapsamda ülke çapında birçok güneş enerjisi santralleri, rüzgar enerji santralleri, bio kütle bio gaz projeleri finanse ettik ve etmeye de devam ediyoruz. Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nin, Çatılara Özgürlük sloganıyla başlattığı çatı GES projelerinin finansmanını yapmak adına gerçekleştirdiğimiz bu iş birliğinin başta sanayicimiz, şehrimiz adına hayırlı olmasını ve diğer sanayi bölgelerine de örnek, öncü olmasını diliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Antalya OSB Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title